Cena bitkoina porasla na 750 dolara

Cena bitkoina porasla na 750 dolara

Vrednost bitkoina porasla je na oko 750 $, što je blizu ovogodišnjeg maksimuma dosegnutog u junu mesecu kada je bitkoin koštao 765 dolara.

Od početka nedelje virtuelna valuta je poskupela 50 dolara. Analitičari su mišljenja da su za rast bitkoina najzaslužnija haotična dešavanja u Indiji nakon odluke da se iz opticaja povuku novčanice u apoenima od 500 i 1.000 rupija,  (kako bi se suzbili korupcija, finansiranje esktremista i pranje novca).

U petak je jedan bitkoin koštao 61,688 rupija, nešto više od 900 dolara.

Drugi verovatni razlog rasta cene bitkoina, po mišljenju analitičara, je slabost kineskog juana. Kurs juana u petak je iznosio 6,8729 za dolar, najniži nivo od kraja decembra 2008. godine.

Izvor:Agencije

Previous Saudijska Arabija najavila dvodnevni prekid bombardovanja u Jemenu
Next Ministar privrede: Preduzeća koja dobijaju novac iz državnog budžeta ne mogu biti sponzori

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Potražnja za kafom će se udvostručiti do 2050.

Globalna konsultantska organizacija koja okuplja proizvođače i trgovce kafom ‘Worldcofferesearch’ upozorava u najnovijem izveštaju da bi se do 2050. potražnja za kafom u svetu mogla udvostručiti. 

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Oprez zbog poruka Feda

U osam od 10 sektora S&P 500 indeksa cene su akcija juče pale, što je najviše posledica zabrinutosti ulagača da bi američka centralna banka uskoro mogla povećati ključne kamatne stope.

Evro danas 120,65 dinara

Dinar je danas oslabio 0,1 odsto prema evru u odnosu na juče i zvanični srednji devizni kurs je 120,6585 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply