NBS dala preliminarno odobrenje za osnivanje kineske banke

NBS dala preliminarno odobrenje za osnivanje kineske banke

Izvršni odbor Narodne banke Srbije doneo je danas rešenje kojim je dato preliminarno odobrenje za osnivanje banke u Republici Srbiji koja će poslovati pod imenom Bank of China Srbija, AD Beograd, saopštila je NBS.

Kako se navodi u saopštenju, davanjem preliminarnog odobrenja završena je prva faza postupka za osnivanje ove banke.

Sledi druga faza postupka, u kojoj će Narodna banka Srbije dati dozvolu za rad ovoj banci, na osnovu zahteva osnivača, koji je dužan da ga podnese u roku od 60 dana od dana kada je primio ovo odobrenje.

Posle dobijanja odobrenja, osnivač će, u ime banke u osnivanju, obavljati poslove koji se odnose na ispunjenje uslova neophodnih za dobijanje dozvole za rad banke i njen upis u Registar privrednih subjekata u Republici Srbiji. Nakon toga banka će moći da otpočne s redovnim poslovanjem na teritoriji Republike Srbije.

Vlasnik osnivača banke u Republici Srbiji – Bank of China Hungary Close Ltd. iz Mađarske – jeste Bank of China Ltd. iz Kine, koja je u prvih pet banaka u svetu po vrednosti tržišnih transakcija.

Kako je planirano, banka u Srbiji biće centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu, navodi se u saopštenju.

Gdeinvestirati.com

Previous Argentina: Zbog recesije 127.000 ljudi ostalo bez radnih mesta
Next Produktna berza: Konstantan rast cene kukuruza tokom cele nedelje

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

Pet kandidata za predsednika Feda

Američki predsednik Donald Trump suzio je listu kandidata za novog šefa centralne banke na pet imena, izjavio je danas zvaničnik Bele kuće.

Banke i finansije 0 Comments

Lloyds banka ponovo u rukama privatnog sektora

Britanska banka Lloyds, koju je vlada u Londonu spasila na vrhuncu finansijske krize, ponovo se našla u potpunom privatnom vlasništvu.

Produktna berza: Realizovan prvi ugovor za soju „na zeleno“

Na Produktnoj berzi u Novom Sadu tokom ove nedelje je trgovano 2.109 tone robe, što je oko 8 odsto veći promet u odnosu na prethodnu sedmicu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply