NBS dala preliminarno odobrenje za osnivanje kineske banke

NBS dala preliminarno odobrenje za osnivanje kineske banke

Izvršni odbor Narodne banke Srbije doneo je danas rešenje kojim je dato preliminarno odobrenje za osnivanje banke u Republici Srbiji koja će poslovati pod imenom Bank of China Srbija, AD Beograd, saopštila je NBS.

Kako se navodi u saopštenju, davanjem preliminarnog odobrenja završena je prva faza postupka za osnivanje ove banke.

Sledi druga faza postupka, u kojoj će Narodna banka Srbije dati dozvolu za rad ovoj banci, na osnovu zahteva osnivača, koji je dužan da ga podnese u roku od 60 dana od dana kada je primio ovo odobrenje.

Posle dobijanja odobrenja, osnivač će, u ime banke u osnivanju, obavljati poslove koji se odnose na ispunjenje uslova neophodnih za dobijanje dozvole za rad banke i njen upis u Registar privrednih subjekata u Republici Srbiji. Nakon toga banka će moći da otpočne s redovnim poslovanjem na teritoriji Republike Srbije.

Vlasnik osnivača banke u Republici Srbiji – Bank of China Hungary Close Ltd. iz Mađarske – jeste Bank of China Ltd. iz Kine, koja je u prvih pet banaka u svetu po vrednosti tržišnih transakcija.

Kako je planirano, banka u Srbiji biće centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu, navodi se u saopštenju.

Gdeinvestirati.com

Previous Argentina: Zbog recesije 127.000 ljudi ostalo bez radnih mesta
Next Produktna berza: Konstantan rast cene kukuruza tokom cele nedelje

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Hoće li NIS ostati profitabilna kompanija?

Veliki pad cene sirove nafte drastično je oborio rezultate naftnih kompanija širom sveta, dok su gubici neznatno ublaženi na troškovnoj strani manjim investicijama i otpuštanjem zaposlenih.

Najvažnije vesti 0 Comments

Suficit budžeta Srbije na kraju jula 60,1 mlrd dinara

Suficit republičkog budžeta na kraju jula iznosio je 60,1 milijardi dinara, prihodi su bili 659,7 milijardi a rashodi 599,7 milijardi RSD, objavilo je Ministarstvo finansija Srbije.

Politika 1Comments

Lideri EU na sastanku bez Britanije, brz odgovor na Brexit

Lideri Evropske unije koji su se sastali u Briselu bez prisustva prestavnika Velike Britanije kako bi utvrdili “prava i obaveze” u budućoj vezi sa tom zemljom.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply