NBS dala preliminarno odobrenje za osnivanje kineske banke

NBS dala preliminarno odobrenje za osnivanje kineske banke

Izvršni odbor Narodne banke Srbije doneo je danas rešenje kojim je dato preliminarno odobrenje za osnivanje banke u Republici Srbiji koja će poslovati pod imenom Bank of China Srbija, AD Beograd, saopštila je NBS.

Kako se navodi u saopštenju, davanjem preliminarnog odobrenja završena je prva faza postupka za osnivanje ove banke.

Sledi druga faza postupka, u kojoj će Narodna banka Srbije dati dozvolu za rad ovoj banci, na osnovu zahteva osnivača, koji je dužan da ga podnese u roku od 60 dana od dana kada je primio ovo odobrenje.

Posle dobijanja odobrenja, osnivač će, u ime banke u osnivanju, obavljati poslove koji se odnose na ispunjenje uslova neophodnih za dobijanje dozvole za rad banke i njen upis u Registar privrednih subjekata u Republici Srbiji. Nakon toga banka će moći da otpočne s redovnim poslovanjem na teritoriji Republike Srbije.

Vlasnik osnivača banke u Republici Srbiji – Bank of China Hungary Close Ltd. iz Mađarske – jeste Bank of China Ltd. iz Kine, koja je u prvih pet banaka u svetu po vrednosti tržišnih transakcija.

Kako je planirano, banka u Srbiji biće centrala za Balkan i istočnu i zapadnu Evropu, navodi se u saopštenju.

Gdeinvestirati.com

Previous Argentina: Zbog recesije 127.000 ljudi ostalo bez radnih mesta
Next Produktna berza: Konstantan rast cene kukuruza tokom cele nedelje

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Dolar oslabio prema većini svetskih valuta, funta na novom najnižem nivou prema evru

Vrednost američke valute na međunarodnim tržištima u petak je oslabila nakon razočaravajućih ekonomskih podatka iz SAD i smanjenih očekivanja investitora po pitanju vremena i tempa podizanja kamatnih stopa od strane

Društvo 0 Comments

Vlada Srbije pripremila oko 9 miliona evra za podsticaj razvoja IT sektora

U Ministarstvu prosvete danas je održan sastank dekana 15 tehničkih fakulteta, u okviru priprema za realizaciju akcionog plana ministarskog tima Vlade Srbije sa ciljem dupliranja broja IT stručnjaka u Srbiji.

Turizam 0 Comments

Počela primena novih pravila kontrole ulasku u EU, verovatno duže zadržavanje na granicama

Na granicama Evropske unije od danas počinje primena novih šengenskih pravila kontrole putnika u cilju sprečavanja bilo kakvih pretnji po unutrašnju sigurnost i javni red država članica EU.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply