Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Let na liniji Beograd-Astana mogao bi biti uspostavljen uoči početka međunarodne sajamske manifestacije Expo 2017 koja u glavnom gradu Kazahstana počinje sledećeg juna.

Ova najava došla je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u avio-sektoru na marginama Kazahstansko-srpskog poslovnog foruma održanog ove nedelje.

Kazahstan je odredio svoju nacionalnu avio-kompaniju, Air Astana, kao potencijalnog nosioca ove usluge, dok bi u ime Srbije liniju održavala Air Serbia. Za građane naše zemlje nisu potrebne vize za Kazahstan, a Srbija je retka evropska zemlja u koju Kazahstanci mogu putovati bez vize.

Nijedna avio-kompanija sa ex-Yu prostora ne leti za Astanu, dok liniju prema ovom gradu ima Etihad, partner naše nacionalne avio-kompanije. Osim putnika koji bi ovu uslugu koristili kao transfer za druge letove, kao potencijalnu korisnici su viđeni naši radnici i inženjeri koji su angažovani na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u Kazahstanu. Ostaje da se vidi da li je ovo dovoljno da ova linija i zaživi u realnosti.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara
Next Rast prodaje Tigra, gubitak smanjen na 194 miliona dinara

You might also like

Kompanije 3 Comments

Vršački vinogradi potpisali ugovor o strateškom partnerstvu sa Profineksom

Vršački vinogradi, u stečaju, pronašli su strateškog partnera. Srpska firma Profineks je procenila da ima interes da uloži finansijska sredstva u Vršačke vinigrade i da iz tekućeg polsovanja može da

Najvažnije vesti 0 Comments

Ponude za Galeniku biće otvorene sledeće nedelje

Finansijske ponude za kupovinu Galenike biće otvorene sledeće nedelje, najavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović.

Kompanije 0 Comments

Javna preduzeća do marta dobijaju 700 direktora

Većina opština su raspisale konkurse za izbor direktora javnih preduzeća kojima su osnivači, ili će to učiniti ovih dana, jer je rok do kada sva javna preduzeća, bilo na lokalnom bilo

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply