Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Let na liniji Beograd-Astana mogao bi biti uspostavljen uoči početka međunarodne sajamske manifestacije Expo 2017 koja u glavnom gradu Kazahstana počinje sledećeg juna.

Ova najava došla je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u avio-sektoru na marginama Kazahstansko-srpskog poslovnog foruma održanog ove nedelje.

Kazahstan je odredio svoju nacionalnu avio-kompaniju, Air Astana, kao potencijalnog nosioca ove usluge, dok bi u ime Srbije liniju održavala Air Serbia. Za građane naše zemlje nisu potrebne vize za Kazahstan, a Srbija je retka evropska zemlja u koju Kazahstanci mogu putovati bez vize.

Nijedna avio-kompanija sa ex-Yu prostora ne leti za Astanu, dok liniju prema ovom gradu ima Etihad, partner naše nacionalne avio-kompanije. Osim putnika koji bi ovu uslugu koristili kao transfer za druge letove, kao potencijalnu korisnici su viđeni naši radnici i inženjeri koji su angažovani na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u Kazahstanu. Ostaje da se vidi da li je ovo dovoljno da ova linija i zaživi u realnosti.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara
Next Rast prodaje Tigra, gubitak smanjen na 194 miliona dinara

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Kompanija Mars kupuje veterinarsku kompaniju VCA za 7,7 milijardi dolara

Kompanija Mars, poznata po čokoladicama, kupiće za oko 7,7 milijardi dolara kompaniju za zdravlje kućnih ljubimaca VCA.

Industrija 0 Comments

Ralph Lauren zatvara butike i ukida radna mesta

Modni proizvođač Ralph Lauren najavio je ukidanje radnih mesta i zatvaranje niza butika, među kojima i onu prestižnu na Petoj aveniji u New Yorku, što je deo programa smanjenja troškova

Kompanije 0 Comments

Delta holding prihvatio nastavak pregovora o rekonstrukciji Sava Centra

Kompanija Delta holding učestvovaće u pregovorima o sklapanju javno-privatnog partnerstva u upravljanju i rekonstrukciji beogradskog Sava centra, saopštili su iz te kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply