Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Let na liniji Beograd-Astana mogao bi biti uspostavljen uoči početka međunarodne sajamske manifestacije Expo 2017 koja u glavnom gradu Kazahstana počinje sledećeg juna.

Ova najava došla je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u avio-sektoru na marginama Kazahstansko-srpskog poslovnog foruma održanog ove nedelje.

Kazahstan je odredio svoju nacionalnu avio-kompaniju, Air Astana, kao potencijalnog nosioca ove usluge, dok bi u ime Srbije liniju održavala Air Serbia. Za građane naše zemlje nisu potrebne vize za Kazahstan, a Srbija je retka evropska zemlja u koju Kazahstanci mogu putovati bez vize.

Nijedna avio-kompanija sa ex-Yu prostora ne leti za Astanu, dok liniju prema ovom gradu ima Etihad, partner naše nacionalne avio-kompanije. Osim putnika koji bi ovu uslugu koristili kao transfer za druge letove, kao potencijalnu korisnici su viđeni naši radnici i inženjeri koji su angažovani na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u Kazahstanu. Ostaje da se vidi da li je ovo dovoljno da ova linija i zaživi u realnosti.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara
Next Rast prodaje Tigra, gubitak smanjen na 194 miliona dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Crna Gora: Strane banke uložile 866 miliona

Ulaganje stranih banaka u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosilo je 866 miliona ili 21 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazalo je novo istraživanje Bečke inicijative.

Kompanija Lenovo zbog Brexita podiže cene i otpušta radnike u Britaniji

Izlazak Velike Britanije iz Evropske Unije ostavio je mnoge kompanije u dilemi koje mere treba da preduzmu, a Lenovo je jedno od najvećih imena u IT industriji koje sada preispituje

Kompanije 0 Comments

Kompanije Linde i Praxair spajanjem postaju najveći lider u proizvodnji industrijskih gasova

Nemački proizvođač industrijskih gasova Linde i njegov američki konkurent Prakser Praxair dogovorili su danas uslove najavljenog 65 milijardi dolara vrednog spajanja, radi kreiranja najvećeg svetskog lidera u tom sektoru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply