Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

Let na liniji Beograd-Astana mogao bi biti uspostavljen uoči početka međunarodne sajamske manifestacije Expo 2017 koja u glavnom gradu Kazahstana počinje sledećeg juna.

Ova najava došla je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u avio-sektoru na marginama Kazahstansko-srpskog poslovnog foruma održanog ove nedelje.

Kazahstan je odredio svoju nacionalnu avio-kompaniju, Air Astana, kao potencijalnog nosioca ove usluge, dok bi u ime Srbije liniju održavala Air Serbia. Za građane naše zemlje nisu potrebne vize za Kazahstan, a Srbija je retka evropska zemlja u koju Kazahstanci mogu putovati bez vize.

Nijedna avio-kompanija sa ex-Yu prostora ne leti za Astanu, dok liniju prema ovom gradu ima Etihad, partner naše nacionalne avio-kompanije. Osim putnika koji bi ovu uslugu koristili kao transfer za druge letove, kao potencijalnu korisnici su viđeni naši radnici i inženjeri koji su angažovani na nekoliko velikih infrastrukturnih projekata u Kazahstanu. Ostaje da se vidi da li je ovo dovoljno da ova linija i zaživi u realnosti.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara
Next Rast prodaje Tigra, gubitak smanjen na 194 miliona dinara

You might also like

Kompanije 0 Comments

Duvanska industrija Bujanovac na prodaji za 2 miliona evra

Ministarstvo privrede Srbije je oglasilo prodaju Duvanske industrije Bujanovac (DIB) po početnoj ceni od oko 2,06 miliona evra, a otvaranje ponuda biće 2. septembra.

Saobraćaj 0 Comments

Vučić: Daćemo sve od sebe za opstanak Fiata

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će učiniti sve što može, kako bi kompanija Fiat opstala i ostala u Kragujevcu.

Kompanije 0 Comments

Katarski holding kupuje njujoršku Plazu

Katarska firma Katara Holding kupuje čuveni njujorški hotel Plazu za 600 miliona dolara, objavio je prošle nedelje Rojters, a vest potvrdio Vol Strit Žurnal.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply