Nova sredstva za finansiranje malih preduzeća u Srbiji

Nova sredstva za finansiranje malih preduzeća u Srbiji

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisao je sa kompanijom Intesa Leasing ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra sa ciljem da podstakne razvoj mikro i malih preduzeća u Srbiji.

Kredit predstavlja nastavak saradnje EFSE fonda i kompanije Intesa Leasing, koja mikro i malim preduzećima u Srbiji pruža uslugu finansijskog lizinga za nabavku različite opreme i komercijalnih vozila.

Foto: getty

Foto: getty

„Proširenje našeg partnerstva sa kompanijom Intesa Leasing pokazuje našu privrženost mikro i malim preduzećima, a dodatnim finansiranjem će biti omogućeno da veći broj mikro i malih preduzeća dođe do potrebnih finansijskih sredstava”, izjavio je Christoph Tiskens, predsedavajući Odbora direktora EFSE-a.

„Nastavak uspešne saradnje sa EFSE fondom, koji je u kompaniji Intesa Leasing prepoznao pouzdanog partnera pre više od tri godine, od posebne je važnosti jer nam omogućava da mikro i malim preduzećima, koja čine značajan deo naše klijentske baze, stavimo na raspolaganje sredstva pod povoljnim uslovima. Za sprovođenje strategije kompanije Intesa Leasing, koja već dugi niz godina nastoji da ovom, strateškom segmentu srpske privrede, obezbedi finansiranje pod uslovima bliskim onim na razvijenijim tržištima, uspostavljanje partnerskog odnosa sa EFSE fondom je od veoma velikog značaja“, izjavio je Nebojša Janićijević, predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasing.

Izvor: GdeInvestirati/Biznis i finansije
Previous Beogradska berza: Tržišta u blagom uzletu
Next Raiffeisen banka investirala u Srbiju pola milijardi evra

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Poreske olakšice za početnike u biznisu sredinom sledeće godine

Početnici u biznisu tek od sredine sledeće godine mogli bi da računaju na povlastice poput oslobađanja plaćanja poreza i doprinosa tokom prvih godinu dana rada, ali i taksi i naknada.

Karijera 0 Comments

Konkurs za najbolje biznis ideje, nagrada milion evra

Predstavnici Privredne komore Srbije (PKS) I Nemačkog investicionog fonda (Foundcenter Investment) pozvali su sve zainteresovane koji imaju dobre biznis ideje da se prijave na konkurs “CATCH Pitch Challenge”.

Karijera 6 Comments

Slovačka ubrzala postupak izdavanja radnih dozvola, nove olakšice za radnike izvan EU

Slovački parlament je posle skandala sa prevarnim radnicima iz Srbije koje su u fabrike u Slovačkoj dovodile sumnjive agencije, usvojio izmene Zakona o strancima kojima ubrzava postupak izdavanja radnih dozvola,

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply