Nova sredstva za finansiranje malih preduzeća u Srbiji

Nova sredstva za finansiranje malih preduzeća u Srbiji

Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) potpisao je sa kompanijom Intesa Leasing ugovor o kreditu u iznosu od 10 miliona evra sa ciljem da podstakne razvoj mikro i malih preduzeća u Srbiji.

Kredit predstavlja nastavak saradnje EFSE fonda i kompanije Intesa Leasing, koja mikro i malim preduzećima u Srbiji pruža uslugu finansijskog lizinga za nabavku različite opreme i komercijalnih vozila.

Foto: getty

Foto: getty

„Proširenje našeg partnerstva sa kompanijom Intesa Leasing pokazuje našu privrženost mikro i malim preduzećima, a dodatnim finansiranjem će biti omogućeno da veći broj mikro i malih preduzeća dođe do potrebnih finansijskih sredstava”, izjavio je Christoph Tiskens, predsedavajući Odbora direktora EFSE-a.

„Nastavak uspešne saradnje sa EFSE fondom, koji je u kompaniji Intesa Leasing prepoznao pouzdanog partnera pre više od tri godine, od posebne je važnosti jer nam omogućava da mikro i malim preduzećima, koja čine značajan deo naše klijentske baze, stavimo na raspolaganje sredstva pod povoljnim uslovima. Za sprovođenje strategije kompanije Intesa Leasing, koja već dugi niz godina nastoji da ovom, strateškom segmentu srpske privrede, obezbedi finansiranje pod uslovima bliskim onim na razvijenijim tržištima, uspostavljanje partnerskog odnosa sa EFSE fondom je od veoma velikog značaja“, izjavio je Nebojša Janićijević, predsednik Izvršnog odbora Intesa Leasing.

Izvor: GdeInvestirati/Biznis i finansije
Previous Beogradska berza: Tržišta u blagom uzletu
Next Raiffeisen banka investirala u Srbiju pola milijardi evra

You might also like

Preduzetništvo 1Comments

Počinje SYMORG StartUp Day 2016. na Zlatiboru

Od 10. do 13. juna na Zlatiboru će se održati konferencija Fakulteta organizacionih nauka – SYMORG, koja će imati dodatni program u vidu takmičenja za startupove – SYMORG StartUp Day 2016.

Trgovina 0 Comments

METRO Accelerator: Za startap ideje u sektoru maloprodaje do 120.000 evra

METRO i američka kompanija Techstars otvorili su drugi po redu konkurs METRO Accelerator za startap firme koje razvijaju digitalna i tehnološka rešenja za poslovne potrebe u maloprodaji, a priliku da

Preduzetništvo 0 Comments

Dodela podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva u Beogradu

Sekretarijat za privredu – Uprava za poljoprivredu objavio je danas javni poziv za dostavljanje prijava za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti voćarstva i povrtarstva na teritoriji grada Beograda za 2016.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply