Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara

Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara

Kompanija će u naredne dve godine početi sa proizvodnjom svog sopstvenog autonomnog automobila uz izdvajanje od 250 miliona dolara, objavio je predsednik Intela Brian Krzanich.

Predpostavlja se da neće krenuti proizvodnju od nule, već da će fokus biti na čipovima koji će se koristiti u tehnologiji autonomnih vozila ili AI, kao i Internet of Things.

Ne zaboravimo, najveće kompanije krenule su u trku izrade sopstvenog modela ili neki deo te tehnologiju, tu su, Google, Apple, Samsung, Nvidia i drugi.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous MasterIndex: Debitne kartice koristi samo 75% ispitanika
Next Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

You might also like

Banke i finansije 1Comments

Otvaranje Kineske banke 21. januara

Otvaranje Kineske banke (Bank of China) u Beogradu zakazano je za 21. januar, a svečanosti će prisustvovati predsednik Srbije Tomislav Nikolić, saopštila je danas služba za saradnju s medijima predsednika

Kompanije 0 Comments

Emirates Group: U prvih šest meseci neto dobit veća od dve milijarde američkih dolara

U prvih šest meseci finansijske 2017-2018. godine Emirates Group ostvarila je neto dobit od 631 milion USD, što je povećanje od 77% u odnosu na isti period prethodne godine, saopšteno je iz Emiratesa.

Kompanije 0 Comments

Energoprojekt ugovorio posao u Srbiji vredan 28,3 miliona evra

Energoprojekt je objavio da će njegova zavisna firma, Visokogradnja ad, biti glavni izvođač radova na izgradnji Kineskog kulturnog centra u Beogradu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply