Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara

Intel za izradu svog autonomnog vozila ulaže 250 miliona dolara

Kompanija će u naredne dve godine početi sa proizvodnjom svog sopstvenog autonomnog automobila uz izdvajanje od 250 miliona dolara, objavio je predsednik Intela Brian Krzanich.

Predpostavlja se da neće krenuti proizvodnju od nule, već da će fokus biti na čipovima koji će se koristiti u tehnologiji autonomnih vozila ili AI, kao i Internet of Things.

Ne zaboravimo, najveće kompanije krenule su u trku izrade sopstvenog modela ili neki deo te tehnologiju, tu su, Google, Apple, Samsung, Nvidia i drugi.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous MasterIndex: Debitne kartice koristi samo 75% ispitanika
Next Vazdušna linija do Astane do sredine naredne godine

You might also like

Industrija 0 Comments

Ministarstvo: Rešenje za RTB Bor slično kao za smederevsku Železaru

Razgovori o najboljem rešenju za Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor intenzivno se vode s kineskim investitorima, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Milun Trivunac.

Najvažnije vesti 0 Comments

Britanski IWS gradi fabriku u Ćupriji

Britanska kompanija IWS dolazi u Ćupriju gde će u narednom periodu uložiti novac u izgradnju hemijske fabrike za proizvodnju sredstava koja se koriste za prečišćavanje voda.

Kompanije 2 Comments

Fiat ukida jednu smenu, trećina radnika višak

Kompanija Fiat Chrysler automobili Srbija saopštila je u utorak predstavnicima sindikata fabrike u Kragujevcu da je jedna od tri smene radnika “višak” zbog smanjene tražnje vozila i predočila da će

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply