Velika Britanija: Stopa nezaposlenosti na minimumu

Velika Britanija: Stopa nezaposlenosti na minimumu

U poslednja tri meseca zaključno sa septembrom stopa nezaposlenosti u Velikoj Britaniji je pala na 4,8 odsto, pokazali su objavljeni zvanični podaci.

Među poslodavcima je splasnula zabrinutost zbog Brexita.

U periodu jul-septembar u Britaniji je zabeležena najniža stopa nezaposlenosti za 11 godina, dok je u tri meseca zaključno sa avgustom ona iznosila 4,9 odsto, saopštila je britanska kancelarija za stastitiku (ONS), a prenosi agencija France presse.

U tri meseca zaključno sa septembrom, u Britaniji je bilo 1,6 miliona nezaposlenih lica, što je za 146.000 manje u odnosu na godinu dana ranije.

Prema nedavno objavljenim podacima, britanska ekonomija je u trećem tromesečju porasla za 0,5 odsto, što je ozbiljno usporavanje u odnosu na rast od 0,7 odsto iz drugog kvartala, ali iznad tržišnih očekivanja i prognoziranog rasta od 0,3 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Tehnološkim viškovima 200.000 dinara novčane pomoći za pokretanje posla
Next Swisslion Takovo: Dečja hrana ispravna, pesticida i do 30 puta manje od rezultata Ministarstva zdravlja

You might also like

Društvo 0 Comments

Eurostat: Skandinavske zemlje daleko od siromaštva

U Evropskoj uniji je oko 25 miliona dece, tj. svako četvrto, izloženo riziku od siromaštva ili društvene marginalizacije, saopštio je Eurostat.

Društvo 0 Comments

Maja Ilić: 96% anonimnih prijava je opravdano

Načelnica Odeljenja za studijsko-analitičke poslove u Inspektoratu za rad Maja Ilić je izjavila da oko 96 odsto zaposlenih koji anonimno prijavljuju probleme na poslu je opravdano.

Tema dana 0 Comments

Srbija dobija digitalni sistem za automatsku overu zdravstvenih kartica

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Đorđevićem, predstaviće u danas novi digitalni sistem za automatsku

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply