Turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu

Turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu

Član Gradskog veća Dragomir Petonijević sa sastanka sa ugostiteljima i hotelijerima izjavio je da Beograd želi da učini sve što može da olakša poslovanje turističkih poslenika u gradu, kako bi turistička sezona duže trajala.

Sastanak sa ugostiteljima i hotelijerima, u cilju poboljšanja turističke slike grada, deo je niza okruglih stolova pod nazivom “Dijalogom do cilja”.

Kako je rekao Petronijević grad će se potruditi da razmotri sve važne predloge i sugestije i da ih uvrsti u svoje programe.

“Želimo da čujemo od vas šta sve grad može da uradi kako bismo vam olakšali poslovanje – kako da produžimo turističku sezonu u gradu i kako da zaradite više novca. Želimo da sve to saslušamo pred pravljenje budžeta da bismo zajednički napravili bolji sistem i postigli veći rezultat”, rekao je Petronijević, a saopštila Gradska uprava.

Petronijević je rekao da se povećao broj turista u Beogradu od kada je “Air Serbia” započela sa poslovnim aktivnostima, i dodao da letovi iz Njujorka, uz posete kineskih zvaničnika koji time promovišu naš grad, čine da u Beogradu u budućnosti turista bude sve više. “Zato nam je svima interes da stvorimo sistem u kome će svi biti zadovoljni i u kome će turisti iz Beograda odlaziti u želji da se ponovo u njega vrate”, rekao je Petronijević.

Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković istakao je da je turizam najbrže rastuća privredna grana u Beogradu.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović naveo je da je broj turista u Beogradu ove godine veći za 12 odsto, kao i da je povećana dužina boravka gostiju u glavnom gradu.

“U tih 12 odsto rasta najveći je porast broja noćenja i podaci govore da smo za prvih osam meseci prešli brojku od milion noćenja”, rekao je Popović i dodao da slični sastanci treba da dovedu do toga da rezultati budu još bolji.

Nakon jučerašnjeg sastanka sa predstavnicima IT sektora, današnji skup je drugi u seriji okruglih stolova čiji je cilj razmena iskustava i dobijanje predloga i sugestija kako bi grad unapredio privrednu aktivnost.

Narednih dana nadležni će razgovarati sa predstavnicima malih i srednjih preduzeća, zatim velikih kompanija i na kraju sa poljoprivrednicima.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Na području Apatina i Sombora nađena velika količina oružja, uhapšeno 10 lica
Next Digitalna transformacija: 50 odsto današnjih zanimanja nestaće u roku od pet do 10 godina

You might also like

Turizam 0 Comments

Sve o novoj taksi koju plaćate u Grčkoj

Od 2018. svi hoteli, vile, apartmani, studija i sobe za iznajmljivanje u Grčkoj dužni su da gostima obračunaju porez na boravak – takozvanu boravišnu taksu.

Turizam 0 Comments

U fokusu investitora: Srpske banje za Slovence “neotkriveni i nerazvijeni dragulj”

Slovenački ministar za privredni razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek izjavio je danas da je potencijal Srbije strahovit kada je reč o banjskom turizmu, da su Srpske banje neotkriven dragulj, pa

Kompanije 0 Comments

Airbnb – Do vrednosti od 30 milijardi dolara za manje od 10. godina

Priča sajta Inc.com o tome kako je startup za smeštaj eksponencijalno rastao u proteklih nekoliko godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply