Severnu Koreju ne zanima ko je predsednik SAD

Severnu Koreju ne zanima ko je predsednik SAD

Jedan severnokorejski diplomata je izjavio da njegovu zemlju ne zanima ko je predsednik Sjedinjenih Američkih Država, već da li će SAD okončati svoju “neprijateljsku politiku”.

Kim Jong Ho, šef Odeljenja Ministarstva spoljnih poslova Severne Koreje za ljudska prava i humanitarna pitanja, izjavio je to na konferenciji za novinare u utorak.

Kima je nekoliko novinara pitalo o stavu Severne Koreje prema novoizabranom predsedniku SAD Donaldu Trampu.

“Nas je baš briga za to ko je predsednik SAD. Suštinsko pitanje je da li Sjedinjene Države imaju političke volje da odustanu od svoje neprijateljske politike”, rekao je Kim.

Izvor:Beta
Previous Evropske berze skočile treći dan zaredom
Next Finansijski rezultati kompanije Nvidia prevazišli očekivanja

You might also like

Geopolitika 0 Comments

Brazil: Smenjena Dilma Rusef, novi predsednik Mišel Temer

Brazilski Senat smenio je danas sa položaja levičarsku predsednicu države Dilmu Rusef (Dilmu Rousseff) zbog kršenja budžetskih zakona, čime je okončana procedura opoziva koja je polarizovala ovu latinoameričku zemlju i

Geopolitika 0 Comments

Emmanuel Macron dobio većinu u parlamentu

Stranka Republika u pokretu novog francuskog predsednika Emmanuela Macrona osvojila je ogromnu većinu u drugom krugu parlamentarnih izbora 18. juna.

Geopolitika 0 Comments

Francuski predsednički izbori: Fijon kandidat desnog centra

Bivši francuski premijer Fransoa Fijon (Francois Fillon) proglasio je sinoć pobedu na stranačkim izborima opozicione desnice koja bira svog kandidata na predsedničkim izborima, a protivnik Alen Žipe (Alain Juppe) čestitao

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply