Finansijski rezultati kompanije Nvidia prevazišli očekivanja

Finansijski rezultati kompanije Nvidia prevazišli očekivanja

Finansijski rezultati za treće tromesečje 2016. potvrđuju da je Nvidia imala veoma uspešnu godinu koji su prevazišli očekivanja analitičara.

Analitičari su očekivali da Nvidia ostvari zaradu od 1,69 milijardi dolara tokom poslednja tri meseca, ali je kompanija uspela da prevaziđe dve milijarde.

Najveće povećanje zarade ostvario je Nvidia gejming sektor, posebno kada se poredi sa prethodnim tromesečjem. Kompanija je ostvarila ogroman rast od 63 procenta, sa povećanjem od 1,244 milijarde dolara u gejming sektoru.

Patrik Murhed, iz kompanije Moor Insights & Strategy, ističe: “Nvidia je imala fantastično tromesečje i kompanija je uspešna na svim poljima. GPU odeljenje i Tegra su u kombinovanom rastu od 54% na godišnjem nivou, a na rezultate je uticao i veliki uspeh gejming divizije, data centara i automoto segmenta, koji su imali stabilan rast tokom ovog perioda. Trenutno je teško uočiti rupu u kompanijinom poslovanju, a očekuje se da će u narednom periodu Nvidia samo nastaviti da raste”.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Severnu Koreju ne zanima ko je predsednik SAD
Next Financial Times: Na listi 100 najinovativnijih ljudi "Nove Evrope" i jedan Srbin

You might also like

Kompanije 0 Comments

Apple ugrađuje tehnologiju otiska prsta u ekran

Čitači otisaka prstiju su se u vrlo kratkom vremenskom roku odomaćili u našim smartfonima i nisu retkost ni u uređajima nižih cena.

Kompanije 0 Comments

Nokijin pad se ne zaustavlja

Zbog sve manje potražnje za Nokijinim proizvodima u prvom tromesečju ove godine ova finska firma zabeležila je neto gubitak od 513 miliona evra.

Kompanije 1Comments

JP Resavica: Gašenje rudnika, država preuzima dugove

U Resavici, jednom od 17 privilegovanih javnih preduzeća, biće ugašena četiri rudnika, a dug od 11,4 milijardi dinara platiće poreski obveznici.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply