Telekom Srbija podržao razvoj IT biznisa u Srbiji

Telekom Srbija podržao razvoj IT biznisa u Srbiji

Telekom Srbija pokrenuo je program “mts startap ubrzanje” namenjen polaznicima Startap Akademije, koja je po peti put otvorila vrata Startita za preduzetnike na polju informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji.

Na ovaj način Telekom Srbija će obezbediti podršku polaznicima Akademije kroz mentorski angažman i relevantne predavače, a do tri najuspešnije preduzetničke inicijative biće nagrađene nepovratnom donacijom u ukupnom iznosu od 20 hiljada evra.

“U okviru saradnje sa udruženjem SEE ICT i opredeljenjem kompanije da doprinosi razvoju preduzetništva na polju IKT u zemlji, Telekom Srbija je podržao Startap Akademiju, budući da ona pruža mogućnost domaćim IT preduzetnicima da nauče kako da na pravi način realizuju poslovne strategije, smanje rizik i povećaju šanse za uspeh svojih kompanija”, kaže Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT i ICT servise.

Kako pokretanje biznisa, naročito prvi put, predstavlja veliki izazov, Telekom Srbija je pored mentorske podrške, cloud servisa i interneta, obezbedio značajna finansijska sredstva, bez dodatnog uslovljavanja u smislu udela u budućim kompanijama, objašnjava Simić.

Ove godine Akademiju pohađa pet timova – Balloonera koji nastoji da učini povoljnijim svemirska istraživanja i transport do ivice svemira, Cactomain – sa servisom za pojednostavljeno registrovanje internet domena, Mir Media Group koji radi na postprodukciji zvuka za reklame i filmove, AddTag sa platformom koja korisnicima omogućava plaćanje karata za festivale, kao i interakciju sa brendovima i APER sa uređajem za prikupljanje podataka o potrošačima u maloprodajnim objektima.

Svaki od timova, kako se navodi u saopštenju Telekoma, imaće priliku da svoje inovativne ideje razvije u održiv biznis, primenjiv i na globalnom nivou.

foto: gaertnerlawfirm.com

foto: gaertnerlawfirm.com

Po završetku programa Akademije, u aprilu 2017. godine, žiri koji čine po jedan predstavnik Telekoma Srbija i udruženja SEE ICT, kao i jedan nezavisni ekspert, izabraće tri najperspektivnija startapa koji će dobiti podršku za dalji razvoj svog poslovnog rešenja.

“Mnogi srpski startapi su prerasli u uspešne kompanije i dokazali da je itekako moguće pokrenuti i razviti globalno uspešnu kompaniju odavde, uz malo talenta i dosta rada i volje”, izjavio je Vladimir Trkulja, jedan od osnivača Startita.

Uveren je da će znanje i iskustvo predavača i mentora, od kojih će neki biti i iz kompanije Telekom Srbija, značajno pomoći mladim startapima u poslovnom sazrevanju.

Do sada je više od 100 preduzetnika prošlo kroz Akademiju, a njihovi projekti, poput novih web aplikacija, mobilnih aplikacija i drugih digitalnih servisa, obezbedili su više od milion evra investicija od domaćih i inostranih ulagača.

Program “mts startap ubrzanje“ nastoji da pruži dodatni podsticaj domaćoj startap zajednici i preduzetnicima koji su spremni da svojim inovativnim proizvodima konkurišu na globalnom tržištu. Na taj način, Telekom Srbija omogućava bolje uslove za razvoj domaće IT scene, a time i celokupnog poslovnog ambijenta u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Počela gradnja fabrike La Linea Verde pored Rume
Next Očaj trgovaca uranijumom

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Opština Bač subvencioniše poljoprivredne kredite

Predsednik Opštine Bač Borislav Antonić potpisao je u ponedeljak, 30. oktobra 2017. godine, ugovore sa predstavnicima banaka o poslovno-tehničkoj saradnji u programu subvencionisanja kamatne stope na kratkoročne poljoprivredne kredite.

Preduzetništvo 0 Comments

Otvoren konkurs za nagradu Cvet uspeha za ženu zmaja

Udruženje poslovnih žena Srbije raspisalo je XI konkurs za izbor najboljih preduzetnica u Srbiji – Cvet uspeha za ženu zmaja.

Preduzetništvo 0 Comments

Podržite Indiegogo projekat: Letnji kamp za učenje srpskog jezika

Podržimo kampanju na Indiegogo platformi koju su pokrenule mlade preduzetnice. Kampanja podržava projekat izgradnje letnjeg kampa u Sokobanji za učenje srpskog jezika za mlade iz dijaspore.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply