Telekom Srbija podržao razvoj IT biznisa u Srbiji

Telekom Srbija podržao razvoj IT biznisa u Srbiji

Telekom Srbija pokrenuo je program “mts startap ubrzanje” namenjen polaznicima Startap Akademije, koja je po peti put otvorila vrata Startita za preduzetnike na polju informaciono-komunikacionih tehnologija u Srbiji.

Na ovaj način Telekom Srbija će obezbediti podršku polaznicima Akademije kroz mentorski angažman i relevantne predavače, a do tri najuspešnije preduzetničke inicijative biće nagrađene nepovratnom donacijom u ukupnom iznosu od 20 hiljada evra.

“U okviru saradnje sa udruženjem SEE ICT i opredeljenjem kompanije da doprinosi razvoju preduzetništva na polju IKT u zemlji, Telekom Srbija je podržao Startap Akademiju, budući da ona pruža mogućnost domaćim IT preduzetnicima da nauče kako da na pravi način realizuju poslovne strategije, smanje rizik i povećaju šanse za uspeh svojih kompanija”, kaže Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT i ICT servise.

Kako pokretanje biznisa, naročito prvi put, predstavlja veliki izazov, Telekom Srbija je pored mentorske podrške, cloud servisa i interneta, obezbedio značajna finansijska sredstva, bez dodatnog uslovljavanja u smislu udela u budućim kompanijama, objašnjava Simić.

Ove godine Akademiju pohađa pet timova – Balloonera koji nastoji da učini povoljnijim svemirska istraživanja i transport do ivice svemira, Cactomain – sa servisom za pojednostavljeno registrovanje internet domena, Mir Media Group koji radi na postprodukciji zvuka za reklame i filmove, AddTag sa platformom koja korisnicima omogućava plaćanje karata za festivale, kao i interakciju sa brendovima i APER sa uređajem za prikupljanje podataka o potrošačima u maloprodajnim objektima.

Svaki od timova, kako se navodi u saopštenju Telekoma, imaće priliku da svoje inovativne ideje razvije u održiv biznis, primenjiv i na globalnom nivou.

foto: gaertnerlawfirm.com

foto: gaertnerlawfirm.com

Po završetku programa Akademije, u aprilu 2017. godine, žiri koji čine po jedan predstavnik Telekoma Srbija i udruženja SEE ICT, kao i jedan nezavisni ekspert, izabraće tri najperspektivnija startapa koji će dobiti podršku za dalji razvoj svog poslovnog rešenja.

“Mnogi srpski startapi su prerasli u uspešne kompanije i dokazali da je itekako moguće pokrenuti i razviti globalno uspešnu kompaniju odavde, uz malo talenta i dosta rada i volje”, izjavio je Vladimir Trkulja, jedan od osnivača Startita.

Uveren je da će znanje i iskustvo predavača i mentora, od kojih će neki biti i iz kompanije Telekom Srbija, značajno pomoći mladim startapima u poslovnom sazrevanju.

Do sada je više od 100 preduzetnika prošlo kroz Akademiju, a njihovi projekti, poput novih web aplikacija, mobilnih aplikacija i drugih digitalnih servisa, obezbedili su više od milion evra investicija od domaćih i inostranih ulagača.

Program “mts startap ubrzanje“ nastoji da pruži dodatni podsticaj domaćoj startap zajednici i preduzetnicima koji su spremni da svojim inovativnim proizvodima konkurišu na globalnom tržištu. Na taj način, Telekom Srbija omogućava bolje uslove za razvoj domaće IT scene, a time i celokupnog poslovnog ambijenta u Srbiji.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Počela gradnja fabrike La Linea Verde pored Rume
Next Očaj trgovaca uranijumom

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Željko Sertić: Programi za startupove vredni 320 miliona od 20. aprila

Ministar privrede Željko Sertić najavio je da će 20. aprila početi da se realizuje više programa za podršku startap preduzećima, koji su vredni ukupno 320 miliona dinara.

Preduzetništvo 0 Comments

Mark Cubanova 3 pametna novčana poteza koje bi svako trebao da napravi

Kada su ga u kratkoj izjavi za Entrepreneur pitali za savet gde je najbolje uložiti novac, američki mogul Mark Cuban dao je začuđujuć odgovor: “Nigde”.

Preduzetništvo 1Comments

Aleksandar Gračanac: Mikro, male i srednje firme najvažniji uslov za rast privrede

Mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnici (MSPP) postali su najvažnije pitanje za svaku privredu i uslov za održiv privredni rast i socijalnu koheziju, ocenio je koordinator foruma MSPP u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply