Počela gradnja fabrike La Linea Verde pored Rume

Počela gradnja fabrike La Linea Verde pored Rume

Danas je u Dobrincima kod Rume počela gradnja fabrike za proizvodnju i preradu povrća La Linea Verda, u koju će, ta italijanska grupacija, uložiti osam miliona evra i zaposliti do 150 ljudi, a radovi će biti završeni u maju 2017.

U fabrici je planirano zapošljavanje 150 radnika u punom kapacitetu trogodišnje realizacije projekta, a mnoga mala poljoprivredna gazdinstva imaće mogućnost da budu kooperanti tog italijanskog investitora. To je šesta fabrika italijanske kompanije, a prva u Srbiji.

Projekat se realizuje kao grinfild investicija i podrazumeva izgradnju fabrike i preradu povrća na 5.600 metara kvadratnih, koja će, pre svega, proizvoditi salatu. Ta grupacija posluje sa velikim lancima u EU, a trenutni proizvodni kapacitet je miliona pakovanja dnevno.

Kamen temeljac su položili državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić i generalni direktor La Linea Verde u Srbiji Branislav Ignjatović. Prisustvovali su i pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić i potpredsednik Skupštine AP Vojvodina Damir Zobenica.

Investicija je vredna oko osam miliona evra u prvoj fazi projekta, dok će u drugoj fazi biti uloženo mnogo više.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Air France KLM vesti: Havana i Punta Kana na promociji
Next Telekom Srbija podržao razvoj IT biznisa u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Komunalnim preduzećima 500.000 građana kasni sa plaćanjem računa

Sve bolju naplatu beleže EPS i ostala komunalna preduzeća, ali se procenjuje da pola miliona potrošača kasni u plaćanju, a trećina njih ima i višegodišnja dugovanja.

Kompanije 0 Comments

Top 10 najboljih aviokompanija i aerodroma na svetu

AirHelp, kompanija koja se zalaže da putnici u slučaju kašnjenja ili otkazivanja letova od aviokompanija prime odštete, svake godine objavljuje listu najboljih i najgorih avioprevoznika i aerodroma na svetu.

Kompanije 0 Comments

Vraća se čovek koji je prepustio tron Alibabi i Tencentu

Pre svega dvanaest godina, najveća internet kompanija u Kini nije bio poznati div Alibaba ili Tencent. To je bila kompanija Shanda Interactive Entertainment Limited.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply