Počela gradnja fabrike La Linea Verde pored Rume

Počela gradnja fabrike La Linea Verde pored Rume

Danas je u Dobrincima kod Rume počela gradnja fabrike za proizvodnju i preradu povrća La Linea Verda, u koju će, ta italijanska grupacija, uložiti osam miliona evra i zaposliti do 150 ljudi, a radovi će biti završeni u maju 2017.

U fabrici je planirano zapošljavanje 150 radnika u punom kapacitetu trogodišnje realizacije projekta, a mnoga mala poljoprivredna gazdinstva imaće mogućnost da budu kooperanti tog italijanskog investitora. To je šesta fabrika italijanske kompanije, a prva u Srbiji.

Projekat se realizuje kao grinfild investicija i podrazumeva izgradnju fabrike i preradu povrća na 5.600 metara kvadratnih, koja će, pre svega, proizvoditi salatu. Ta grupacija posluje sa velikim lancima u EU, a trenutni proizvodni kapacitet je miliona pakovanja dnevno.

Kamen temeljac su položili državni sekretar Ministarstva privrede Dragan Stevanović, predsednik opštine Ruma Slađan Mančić i generalni direktor La Linea Verde u Srbiji Branislav Ignjatović. Prisustvovali su i pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić i potpredsednik Skupštine AP Vojvodina Damir Zobenica.

Investicija je vredna oko osam miliona evra u prvoj fazi projekta, dok će u drugoj fazi biti uloženo mnogo više.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Air France KLM vesti: Havana i Punta Kana na promociji
Next Telekom Srbija podržao razvoj IT biznisa u Srbiji

You might also like

Kompanije 0 Comments

Zorana Mihajlović: Za koncesiju aerodroma “Nikola Tesla“ stiglo 27 ponuda

Na pretkvalifikacioni konkurs za koncesiju za Aerodrom “Nikola Tesla“ prijavilo se ukupno 27 kompanija iz čitavog sveta, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Komisije za davanje predloga Vladi za

Kompanije 0 Comments

Yura gradi novu fabriku u Leskovcu vrednu 40 mil EUR

U toku je gradnja nove fabrike korejske kompanije Yura u Leskovcu, gde će biti investirano oko 40 mil EUR, izjavio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, a prenosi portal Jugmedia.

Kompanije 0 Comments

Amazon otvara skladište u Meksiku

U cilju ekspanzije na meksičko tržište, američki gigant Amazon najavio je pripremu skladišta od milion kvadratnih metara, čija se izgradnja očekuje u toku naredne godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply