Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za devet meseci

Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za devet meseci

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je devetomesečne nekonsolidovane rezultate za matičnu kompaniju i podatke o poslovanju zavisnih preduzeća u istom periodu. Matična kompanija je zabeležila poslovni prihod u periodu januar-septembar od 648,6 miliona dinara, dok je neto dobit dostigla 155,8 miliona dinara.

Najvažnije proizvodno preduzeće, Metalac Posuđe, ostvarilo je u istom periodu poslovni prihod od 2,2 milijarde dinara, dok je bruto dobitak dostigao 238,3 miliona dinara. Odličan bruto rezultat od 35,2 miliona dinara zabeležilo je novo proizvodno preduzeće Metalac-FAD koje je deo sistema od prošle godine.

Kada su u pitanju izvozne kompanije, poslovanje Metalca na tržištu Rusije se značajno stabilizovalo pa je zavisno preduzeće Metrot zabeležilo prihod od 4,4 miliona evra, dok je bruto dobitak dostigao 0,4 miliona evra, u velikoj meri usled pozitivnih kursnih razlika.

Akcije Metalca na Beogradskoj berzi od početka godine beleže rast vrednosti od 16,9 odsto, a po poslednjoj ceni od 1.432 dinara tržišna kapitalizacija kompanije iznosi 2,9 milijardi dinara (23,7 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Komercijalna pozitivno poslovala u trećem kvartalu usled manjih otpisa
Next Bugarske nekretnine opet atraktivne za strane investitore

You might also like

Akcije italijanske banke Monte dei Paschi pale oko 11 odsto

Akcije italijanske banke Monte dei Paschi di Siena pale su oko 11 odsto, nakon što je objavljeno da je ECB odbacila zahtev za produženje roka za prikupljanje dodatnog kapitala.

Kompanije 0 Comments

Raspisan tender za RTB Bor

Ministarstvo privrede objavilo je javni poziv za izborstrateškog investitora za Rudarsko-topioničarski basen Bor, a rok za podnošenje prijava je 20. avgust.

Kompanije 0 Comments

Tesla Motors osumnjičen za nezakonito profitiranje od nesreće

Američka komisija za hartije od vrednosti (SEC) istražuje Tesla Motors zbog mogućnosti kršenja zakona, piše Wall Street Journal.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply