Komercijalna pozitivno poslovala u trećem kvartalu usled manjih otpisa

Komercijalna pozitivno poslovala u trećem kvartalu usled manjih otpisa

Beogradska Komercijalna banka zabeležila je pozitivno poslovanje u trećem kvartalu usled manjih troškova otpisa čime je ublažen negativan gubitak zabeležen u prvih šest meseci.

Komercijalna je u periodu jul-septembar zabeležila dobitak od 865,8 miliona dinara, te je minus u prvih devet meseci smanjen na 1,8 milijardi dinara. Rashod po osnovu otpisa u trećem kvartalu su iznosili 1,1 milijardu dinara, nakon što je u prvih šest meseci ovaj trošak dostigao 6,2 milijarde dinara.

Kada je u pitanju osnovni biznis banke, Komercijalna je u prvih devet meseci zabeležila pad neto prihoda od kamata od 0,7 odsto na 10,2 milijarde dinara, dok je neto prihod od naknada smanjen 0,8 odsto na 3,6 milijardi dinara.

Akcije Komercijalne banke od početka godine beleže rast vrednosti od 4,7 odsto na 1.700 dinara, dok je trenutna tržišna kapitalizacija banke 28,9 milijardi dinara (oko 235 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Skuplje putarine do kraja godine
Next Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za devet meseci

You might also like

Kompanije 0 Comments

Evropska komisija najavila nove istrage o uvozu čelika iz Kine

Evropska komisija najavila je otvaranje nove istrage o određenim vrstama čelika uvezenim iz Kine za koje se sumnja da su odvojene subvencije, čime se koči slobodna konkurencija na svetskom tržištu.

Kompanije 0 Comments

Air Serbia pojačava zimski red letenja

Nacionalna avio-kompanija Air Serbia povećaće broj destinacija ka kojima će leteti tokom zimske sezone u odnosu na prošlu godinu kada je mreža ove kompanije pretrpela značajnu redukciju.

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Turska lira uvedena na listu valuta kojima se trguje na deviznom tržištu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije je doneo Odluku o dopunama Odluke o vrstama deviza i efektivnog stranog novca koji se kupuje i prodaje na deviznom tržištu, čime se na listu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply