Komercijalna pozitivno poslovala u trećem kvartalu usled manjih otpisa

Komercijalna pozitivno poslovala u trećem kvartalu usled manjih otpisa

Beogradska Komercijalna banka zabeležila je pozitivno poslovanje u trećem kvartalu usled manjih troškova otpisa čime je ublažen negativan gubitak zabeležen u prvih šest meseci.

Komercijalna je u periodu jul-septembar zabeležila dobitak od 865,8 miliona dinara, te je minus u prvih devet meseci smanjen na 1,8 milijardi dinara. Rashod po osnovu otpisa u trećem kvartalu su iznosili 1,1 milijardu dinara, nakon što je u prvih šest meseci ovaj trošak dostigao 6,2 milijarde dinara.

Kada je u pitanju osnovni biznis banke, Komercijalna je u prvih devet meseci zabeležila pad neto prihoda od kamata od 0,7 odsto na 10,2 milijarde dinara, dok je neto prihod od naknada smanjen 0,8 odsto na 3,6 milijardi dinara.

Akcije Komercijalne banke od početka godine beleže rast vrednosti od 4,7 odsto na 1.700 dinara, dok je trenutna tržišna kapitalizacija banke 28,9 milijardi dinara (oko 235 miliona evra).

Izvor: GdeInvestirati/Wisebroker
Previous Skuplje putarine do kraja godine
Next Metalac objavio nekonsolidovane rezultate za devet meseci

You might also like

Trgovina 0 Comments

Amazon: Rast prihoda i dobiti u prvom kvartalu

Američki div u segmentu internet trgovine Amazon u prvom je ovogodišnjem tromesečju ostvario porast prihoda od 43 odsto, na 51 milijardu dolara, podstaknut rastom online kupovine u SAD-u.

Kompanije 0 Comments

Preduzeće Kirka suri iz Beograda traži kupca

Stečajni upravnik preduzeća za proizvodnju kotlova na čvrsta, tečna i gasovita goriva, projektovanje i proizvodnju energetskih postrojenja i opreme za štednju energije Kirka Suri iz Beograda oglasio je prodaju tog

Kompanije 0 Comments

Komercijalna banka odobrila najviše subvencionisanih poljoprivrednih kredita

Komercijalna banka je potvrdila lidersku poziciju u broju plasiranih subvencionisanih poljoprivrednih kredita, u okviru programa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za 2017. godinu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply