Izrael raspisao tender za eksploataciju nafte i gasa

Izrael raspisao tender za eksploataciju nafte i gasa

Izraelske vlasti su danas formalno otvorile javno nadmetanje za dodelu dozvola za eksploataciju nafte i gasa u 24 nova bloka u Sredozemnom moru.

“Nudimo na eksploataciju polovinu naših ekonomskih voda u 24 bloka. Procene govore da će najveći deo prirodnog gasa u izraelskim ekonomskim vodama tek biti otkriven”, izjavio je izraelski ministar energetike Juval Stajnic prilikom otvaranja tendera koji će trajati do 21. aprila, prenosi agencija Frans pres.

Izraelska vlada polaže velike nade u nove blokove posle otkrića podvodnih gasnih polja “Tamar” i “Levijatan”, koja bi, prema očekivanjima izraelskih vlasti, trebalo da omoguće zemlji da postane izvoznik gasa.

Procenjuje se da gasno polje “Tamar”, otkriveno 2009. godine, poseduje rezerve do 238 milijardi kubnih metara gasa, dok nalazište “Levijatan”, otkriveno 2010. godine, poseduje rezerve od 535 milijardi kubnih metara prirodnog gasa.

Izvor:Tanjug
Previous Pad profita najvećeg nemačkog proizvođača i distributera električne energije
Next Poslovni forum u Astani: Sklopljeni prvi aranžmani među kompanijama iz Srbije i Kazahstana

You might also like

Kompanije 2 Comments

Prekinut štrajk radnika kragujevačkog Fiata

Premijerka Ana Brnabić juče je, na konferenciji za medije u Kragujevcu, rekla da je razgovor sa predstavnicima radnika Fijata bio uspešan i najavila da će sreda biti radni dan u

Najvažnije vesti 0 Comments

Dobit Aerodroma “Nikola Tesla” pala 10% u 2016. godini

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) zabeležio je pad dobiti u prošloj godini, uprkos rastu prihoda i odsustvu otpisa na ime neplaćenih potraživanja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Miodrag Kostić kupio trećinu Aerodroma Portorož

Vlasnik „MK grupe“ Miodrag Kostić kupio je 30,45 odsto Aerodroma Portorož u Sloveniji, a zainteresovan je i za preostali deo.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply