Izrael raspisao tender za eksploataciju nafte i gasa

Izrael raspisao tender za eksploataciju nafte i gasa

Izraelske vlasti su danas formalno otvorile javno nadmetanje za dodelu dozvola za eksploataciju nafte i gasa u 24 nova bloka u Sredozemnom moru.

“Nudimo na eksploataciju polovinu naših ekonomskih voda u 24 bloka. Procene govore da će najveći deo prirodnog gasa u izraelskim ekonomskim vodama tek biti otkriven”, izjavio je izraelski ministar energetike Juval Stajnic prilikom otvaranja tendera koji će trajati do 21. aprila, prenosi agencija Frans pres.

Izraelska vlada polaže velike nade u nove blokove posle otkrića podvodnih gasnih polja “Tamar” i “Levijatan”, koja bi, prema očekivanjima izraelskih vlasti, trebalo da omoguće zemlji da postane izvoznik gasa.

Procenjuje se da gasno polje “Tamar”, otkriveno 2009. godine, poseduje rezerve do 238 milijardi kubnih metara gasa, dok nalazište “Levijatan”, otkriveno 2010. godine, poseduje rezerve od 535 milijardi kubnih metara prirodnog gasa.

Izvor:Tanjug
Previous Pad profita najvećeg nemačkog proizvođača i distributera električne energije
Next Poslovni forum u Astani: Sklopljeni prvi aranžmani među kompanijama iz Srbije i Kazahstana

You might also like

Agrobiznis 0 Comments

Petar Matijević: Cena mesa skočila, ali to nije kraj

Vlasnik Industrije mesa “Matijević” poručio je da iako je cena mesa skočila, to nije kraj jer je u ponudi manji broj svinja.

Tema dana 1Comments

Policija proverava poslovanje EPS-a

Na osnovu nalaza Unutrašnje kontrole, policija proverava poslovanje EPS Snabdevanje u prethodnom periodu, saznaje Tanjug.

Najvažnije vesti 0 Comments

Goran Vesić: Danas je veliki dan za Beograd na vodi

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je danas “veliki dan za ‘Beograd na vodi’”, jer se završava prva faza, useljavanjem prvih stanara u Kulu A, saopštila je gradska

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply