U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

Danas će se u Astani, glavnom gradu Kazahstana održiati Srpsko-kazahstanski poslovni forum, na kom će učestvovati i 55 predstavnika kompanija iz Srbije.

Forum će biti organizovan u okviru zvanicne posete premijera Aleksandra Vučića Kazahstanu, a delegaciju privrednika iz Srbije će predvoditi predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, navodi se u saopštenju PKS.

Forum ce biti održan u hotelu “Rixos President”, a okupiće predstavnike više od 200 kompanija Srbije i Kazahstana iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinske operative, mašinogradnje, IKT, energetike i hemijske industrije, farmacije i medicinske opreme, transporta i turizma.

Cilj foruma je da se razmotre mogućnosti unapredenja bilateralne ekonomske saradnje Srbije i Kazahstana, kao i sklapanja poslovnih aranžmana privrednika dve zemlje.

Robna razmena Srbije i Kazahstana u 2015. godini iznosila je 166,6 miliona dolara, uz deficit na srpskoj strani od 117,8 miliona dolara.

U srpskom izvozu dominiraju materijali, mašine i transportni uredaji, dok Srbija iz Kazahstana uvozi najviše energente, naftu i mineralna ulja.

Poslovni forum organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa kazahstanskom Nacionalnom agencijom i poslovnom asocijacijom “Kaznex invest”, a nakon plenarnog dela biće održani bilateralni razgovori privrednika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Lavrov i Keri o nastavaku pregovora za razrešenje situacije u Siriji
Next Ogroman skok cene tri godine starog LaFerrarija

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Srbija između carinske unije Zapadnog Balkana i slobodne trgovine sa Rusijom

Saradnik Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije Vladimir Gligorov ocenio je da bi zemlje koje bi pristupile carinskoj uniji Zapadnog Balkana morale da ujednače carine prema ostatku sveta, što bi

Politika 0 Comments

Tužilaštvo traži 12 godina za Miškovića, završne reči odbrane 9. juna

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je da se vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković osudi na 12 godina zatvora. Odbrana iznosi završnu reč 9. juna.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

NIS danas isplaćuje dividendu

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće dividende iz prošlogodišnje dobiti danas, saopštio je Centralni registar hartija od vrednosti Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply