U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

Danas će se u Astani, glavnom gradu Kazahstana održiati Srpsko-kazahstanski poslovni forum, na kom će učestvovati i 55 predstavnika kompanija iz Srbije.

Forum će biti organizovan u okviru zvanicne posete premijera Aleksandra Vučića Kazahstanu, a delegaciju privrednika iz Srbije će predvoditi predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, navodi se u saopštenju PKS.

Forum ce biti održan u hotelu “Rixos President”, a okupiće predstavnike više od 200 kompanija Srbije i Kazahstana iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinske operative, mašinogradnje, IKT, energetike i hemijske industrije, farmacije i medicinske opreme, transporta i turizma.

Cilj foruma je da se razmotre mogućnosti unapredenja bilateralne ekonomske saradnje Srbije i Kazahstana, kao i sklapanja poslovnih aranžmana privrednika dve zemlje.

Robna razmena Srbije i Kazahstana u 2015. godini iznosila je 166,6 miliona dolara, uz deficit na srpskoj strani od 117,8 miliona dolara.

U srpskom izvozu dominiraju materijali, mašine i transportni uredaji, dok Srbija iz Kazahstana uvozi najviše energente, naftu i mineralna ulja.

Poslovni forum organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa kazahstanskom Nacionalnom agencijom i poslovnom asocijacijom “Kaznex invest”, a nakon plenarnog dela biće održani bilateralni razgovori privrednika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Lavrov i Keri o nastavaku pregovora za razrešenje situacije u Siriji
Next Ogroman skok cene tri godine starog LaFerrarija

You might also like

Eksplozije na briselskom aerodromu i metrou: Berze u padu, porasla cena zlata

Cene akcija na evropskim berzama su u padu nakon eksplozija na briselskom aerodromu i  stanici  metroa u kojima je više ljudi poginulo i povređeno. Londonski FTSE 100 u minusu je 0,97

Politika 0 Comments

Predsednik Makedonije dao mandat Zaevu za sastav Vlade

Predsednik Makedonije Dorđe Ivanov dao je danas mandat za formiranje vlade lideru Socijaldemokratskog saveza makedonije (SDSM) Zoranu Zaevu.

Politika 0 Comments

MUP Crne Gore zabranio Ravnogorski pokret

Ravnogorski pokret registrovan je u Crnoj Gori 18. aprila ove godine, a rešenje je potpisao potpredsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, što je bilo prvi put da država podno Lovćena

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply