U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

U Astani danas počinje Srpsko-kazahstanski poslovni forum

Danas će se u Astani, glavnom gradu Kazahstana održiati Srpsko-kazahstanski poslovni forum, na kom će učestvovati i 55 predstavnika kompanija iz Srbije.

Forum će biti organizovan u okviru zvanicne posete premijera Aleksandra Vučića Kazahstanu, a delegaciju privrednika iz Srbije će predvoditi predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež, navodi se u saopštenju PKS.

Forum ce biti održan u hotelu “Rixos President”, a okupiće predstavnike više od 200 kompanija Srbije i Kazahstana iz sektora poljoprivrede i prehrambene industrije, građevinske operative, mašinogradnje, IKT, energetike i hemijske industrije, farmacije i medicinske opreme, transporta i turizma.

Cilj foruma je da se razmotre mogućnosti unapredenja bilateralne ekonomske saradnje Srbije i Kazahstana, kao i sklapanja poslovnih aranžmana privrednika dve zemlje.

Robna razmena Srbije i Kazahstana u 2015. godini iznosila je 166,6 miliona dolara, uz deficit na srpskoj strani od 117,8 miliona dolara.

U srpskom izvozu dominiraju materijali, mašine i transportni uredaji, dok Srbija iz Kazahstana uvozi najviše energente, naftu i mineralna ulja.

Poslovni forum organizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa kazahstanskom Nacionalnom agencijom i poslovnom asocijacijom “Kaznex invest”, a nakon plenarnog dela biće održani bilateralni razgovori privrednika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Lavrov i Keri o nastavaku pregovora za razrešenje situacije u Siriji
Next Ogroman skok cene tri godine starog LaFerrarija

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Tramp menja zakonske propise u sektoru finansijskih usluga, potrošači neće biti na prvom mestu

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da njegova administracija radi na izmenama bankarske regulative poznate kao “Dodd-Frankov” zakon iz 2010. godine, kojim se reguliše poslovanje finansijskih institucija i regulatornih agencija.

Tema dana 0 Comments

Zaduživanje nikad jeftinije, prilika da Srbija refinansira devizni javni dug

Predsednik Izvršnog odbora Erste banke u Srbiji Slavko Carić je ocenio da je sada dobra prilika da Srbija refinansira devizni javni dug i otplaćuje ga po povoljnijim kamatnim stopama.

Društvo 0 Comments

Rasim Ljajić: Velika je šteta što Srbija nije član STO

Ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić izjavio je danas da je velika šteta što Srbija još nije u Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO) jer je mehanizam rješavanja sporova u toj

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply