Fudbaler Bane Ivanović jedan od potencijalnih kupaca hotela Sirmium u Sremskoj Mitrovici

Fudbaler Bane Ivanović jedan od potencijalnih kupaca hotela Sirmium u Sremskoj Mitrovici

Hotel Sirmium, koji se nalazi u samom centru Sremske Mitrovice, već više od meseca je zatvoren, a na sajtu tog hotela stoji saopštenje čime se kao tačnom pokazuje informacija s početka godine da je doneta odluka o likvidaciji Sirmiuma.

Naime, u martu ove godine postavljen je likvidacioni upravnik s ciljem da vodi postupak likvidacije da bi hotel Sirmium bio prodat.

Hotel je izgrađen 1964. godine na ostacima ekonomskog cela Carske palate antičkog Sirmiuma, čiji je deo konzerviran u suterenu samog hotela, dok je drugi pored njega i više puta je rekonstruisan. Nalazi se u samom centru, na deset minuta od savskog šetališta, okružen arheološkim iskopinama iz doba Rimskog carstva i služio je kao najbolja baza za razgledanje jednog od najstarijih vojvođanskih gradova.

U svojoj ponudi imao je 55 soba raspoređenih na pet spratova, s ukupno 100 raspoloživih kreveta, a sobe su bile korektno uređene, opremljene udobnim nameštajem, internetom, telefonom, televizijom. U ponudi hotela bilo je pet apartmana, pet soba s francuskim ležajem, pet trokrevetnih, 20 dvokrevetnih i isto toliko jednokrevetnih soba. U njegovom restoranu bilo je 80 mesta, u banket-sali 40, a u velikoj sali 300. Zbog ukupnog kapaciteta od 430 mesta služio je za mnoge proslave, konferencije, sastanke, radionice i bankete.

Od proletos, kada je saopšteno da će hotel biti ponuđen na prodaju, lokalni mediji spekulišu o tome da su interesovanje za kupovinu sremskomitrovačkog hotela pokazali mnogi, a među njima pominje se i srpski fudbalski reprezntativac i fudbaler Čelsija Branislav Ivanović, koji je inače rođen u tom gradu, a tu najavu niko nije ni potvrdio niti demantovao.

Portalu Ozonmedija direktor Sirmiuma Goran Savić potvrdio je da je on na prodaju i da je to razlog zbog kojeg je već duže zatvoren. Portal piše da je odluka o prodaji hotela doneta na Skupštini akcionara, a da se cena po kojoj se prodaje još uvek ne zna. Kako nezvanično saznaju, u gradu kruže dve priče: po jednoj se hotel prodaje za 2,5 miliona dinara, a po drugoj je ta suma mnogo manja i iznosi 900.000 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik
Previous Svetska banka: Prirodne katastrofe gurnu u siromaštvo 26 miliona ljudi
Next Niskobudžetna autobuska kompanija "Flixbus" najavila dolazak u Srbiju

You might also like

Kompanije 0 Comments

Država traži sedam miliona evra za 25 posto Galenike

Vlada Srbije je danas raspisala javni poziv za izbor strateškog partnera za Galeniku. Potencijalni investitor bi dokapitalizacijom stekao 25 odsto akcija kompanije.

Industrija 0 Comments

Magna seating otvara pogon u Odžacima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obići će danas u podne, fabriku kompanije “Magna seating” u Odžacima.

Trgovina 0 Comments

Počela izgradnja “Lidla” u Kikindi

Izgradnja maloprodajnog objekta nemačkog trgovinskog lanca “Lidl” počela je u Kikindi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply