Fudbaler Bane Ivanović jedan od potencijalnih kupaca hotela Sirmium u Sremskoj Mitrovici

Fudbaler Bane Ivanović jedan od potencijalnih kupaca hotela Sirmium u Sremskoj Mitrovici

Hotel Sirmium, koji se nalazi u samom centru Sremske Mitrovice, već više od meseca je zatvoren, a na sajtu tog hotela stoji saopštenje čime se kao tačnom pokazuje informacija s početka godine da je doneta odluka o likvidaciji Sirmiuma.

Naime, u martu ove godine postavljen je likvidacioni upravnik s ciljem da vodi postupak likvidacije da bi hotel Sirmium bio prodat.

Hotel je izgrađen 1964. godine na ostacima ekonomskog cela Carske palate antičkog Sirmiuma, čiji je deo konzerviran u suterenu samog hotela, dok je drugi pored njega i više puta je rekonstruisan. Nalazi se u samom centru, na deset minuta od savskog šetališta, okružen arheološkim iskopinama iz doba Rimskog carstva i služio je kao najbolja baza za razgledanje jednog od najstarijih vojvođanskih gradova.

U svojoj ponudi imao je 55 soba raspoređenih na pet spratova, s ukupno 100 raspoloživih kreveta, a sobe su bile korektno uređene, opremljene udobnim nameštajem, internetom, telefonom, televizijom. U ponudi hotela bilo je pet apartmana, pet soba s francuskim ležajem, pet trokrevetnih, 20 dvokrevetnih i isto toliko jednokrevetnih soba. U njegovom restoranu bilo je 80 mesta, u banket-sali 40, a u velikoj sali 300. Zbog ukupnog kapaciteta od 430 mesta služio je za mnoge proslave, konferencije, sastanke, radionice i bankete.

Od proletos, kada je saopšteno da će hotel biti ponuđen na prodaju, lokalni mediji spekulišu o tome da su interesovanje za kupovinu sremskomitrovačkog hotela pokazali mnogi, a među njima pominje se i srpski fudbalski reprezntativac i fudbaler Čelsija Branislav Ivanović, koji je inače rođen u tom gradu, a tu najavu niko nije ni potvrdio niti demantovao.

Portalu Ozonmedija direktor Sirmiuma Goran Savić potvrdio je da je on na prodaju i da je to razlog zbog kojeg je već duže zatvoren. Portal piše da je odluka o prodaji hotela doneta na Skupštini akcionara, a da se cena po kojoj se prodaje još uvek ne zna. Kako nezvanično saznaju, u gradu kruže dve priče: po jednoj se hotel prodaje za 2,5 miliona dinara, a po drugoj je ta suma mnogo manja i iznosi 900.000 dinara.

Izvor: GdeInvestirati/Dnevnik
Previous Svetska banka: Prirodne katastrofe gurnu u siromaštvo 26 miliona ljudi
Next Niskobudžetna autobuska kompanija "Flixbus" najavila dolazak u Srbiju

You might also like

Uber budućnost prevoza vidi u malim električnim avionima

Američka kompanija Uber, koja putem mobilne aplikacije nudi usluge prevoza, iznela je plan razvoja letećeg taksi prevoza.

Usluge 0 Comments

Izvoz IT usluga u prošloj godini vredeo 740 miliona evra

Podaci koje je Politika dobila od NBS pokazuju da je izvoz kompjuterskih usluga u 2016. vredeo 740 miliona evra a trgovinski saldo bio je u plusu 407 miliona evra.

Najvažnije vesti 0 Comments

Miodrag Kostić želi da preuzme Mercator-S

Miodrag Kostić koji je do sada u Sloveniji investirao velika sredstva u nekretnine, turističku industriju i bankarstvo, zanima se i za kupovinu Mercatora-S, maloprodajnog lanca posrnulog Agrokora u Srbiji, ključne kompanije

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply