Američka Citi banka odlazi iz Londona

Američka Citi banka odlazi iz Londona

Prema pisanju Timesa Američka Citi banka se, u okviru svojih planova posle Brexita, priprema da preseli 900 zaposlenih iz Londona u Dablin.

List navodi da je banka prošlog meseca održala sastanak uprave u Dablinu, a izvori iz irske prestonice navode da Citi reazmatra opcije za najam poslovnog prostora.

“Ispitivali su političke prilike i regulatorni okvir na makro nivou”, navodi jedan izvor.

Prošlog meseca, sedište Citija u Ujedninjenom kraljevstvu u kojem ima 9.000 zaposlenih, saopštilo je da će poslove u finansijskom sektoru u Londonu preseliti u druge države Evropske unije bez obzira na to kakav odnos Britanija bude imala sa finansijskim tržištem EU.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Evropske berze skočile na početku nedelje
Next MMF: Banke da smanje broj loših kredita u Srbiji

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Nestle planira otkup sopstvenih akcija vredan 20,8 milijardi CHF

Švajcarska kompanija Nestle saopštila je da planira da u roku od tri godine otkupi sopstvene akcije u vrednosti od 20,8 milijardi CHF.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

E.ON potvrdio očekivanja za 2017, veća dividenda od 2018.

Nemačka energetska kompanija E.ON saopštila je da u periodu april-jun zabeležila prilagođeni neto dobitak od 881 miliona EUR što je u skladu sa očekivanjima tržišta i značajno iznad prošlogodišnjeg rezultata.

Banke i finansije 0 Comments

MMF i Svetska banka: Vujović ministar finansija godine za Centralnu i Istočnu Evropu

Ministar Dušan Vujović izabran je za ministra finansija godine za Centralnu i Istočnu Evropu, saopštilo je uredništvo časopisa Global Market, koji zajedno izdaju Medjunarodni monetarni fond i Svetska banka, saopšteno

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply