Kinezi na Dan samaca preko interneta potrošili više od 13 milijardi dolara

Kinezi na Dan samaca preko interneta potrošili više od 13 milijardi dolara

Više od 13 milijardi dolara potrošili su 11.11. kupci u Kini preko interneta, iskoristivši popuste koji se nude na takozvani Dan samaca, praznik kog su kreirali trgovci da bi privukli samce da se “uteše” kupovinom kao terapijom.

Za samo 24 sata, prodaja na internetu u Kini je premašila promet ostvaren tokom glavne potrošačke groznice u SAD koja traje pet dana, od Dana zahvalnosti do Cyber ponedeljka, prenosi agencija France presse.

Ovogodišnji bruto obim prodaje, kao ključno merilo online prodaje, pretekao je prošlogodišnju internet prodaju u Kini od 91,2 milijarde juana (13,4 milijarde dolara), saopštila je kineska platforma za online trgovinu Alibaba, dodajući da je samo u prvih pet minuta potrošeno više od milijardu dolara.

Foto:mondo.rs

Foto:mondo.rs

Rivalska kompanija JD.com, više fokusirana na prodaju elektronike, takođe je saopštila je da je ovogodišnja prodaja premašila prošlogodišnju.

U SAD, ukupna online prodaja u pet pomenutih prazničnih dana je prošle godine dostigla vrednost od 11,1 milijarde dolara, prema podacima kompanije Adobe digital index.

Za Dan samaca izabran je 11. novembar, kao simboličan zbog jedinica u datumu (11. 11.), prenosi agencija AFP, podsećajući da Kina ima najveći broj korisnika interneta u svetu.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Zašto nema srpskog nameštaja u svetskim salonima?
Next Profesije koje najlakše vode u Kanadu

You might also like

Društvo 2 Comments

Srpska dijaspora prošle godine poslala 2,7 milijardi evra

Iz Narodne banke Srbije (NBS) rečeno je da je od dijaspore u 2016. u Srbiju stiglo 2,7 milijardi evra, što je oko osam odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP).

Društvo 0 Comments

Prošlog vikenda poreznici zatvorili 27 lokala

Zbog neizdavanja fiskalnih računa i neprijavljivanja radnika, u Srbiji su proteklog vikenda poreznici zatvorili 27 od ukupno kontrolisanog 51 ugostiteljskog objekta u šest gradova.

Društvo 0 Comments

Koliko su velike šanse da dobijete stan u Beogradu?

Prvog februara počeće slanje fiskalnih računa i potvrda za plaćanje karticama za učešće u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koja će trajati do kraja marta.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply