Novobeogradski buvljak se iz 43. bloka seli u 71. do kraja 2017. godine

Novobeogradski buvljak se iz 43. bloka seli u 71. do kraja 2017. godine

Otvoreni tržni centar u Novom Beogradu iz Bloka 43 premešta se na plac koji se nalazi između ulica Jurija Gagarina i Dr Ivana Ribara.

Početak preseljenja predviđen za jul, a završetak za kraj 2017. godine, potvrdio je za Večernje novosti gradski arhitekta Milutin Folić.

Popularni buvljak biće smešten u Bloku 71. Već početkom sledeće godine odabrani plac biće betoniran, a urediće se i veliki parking za posetioce ove tržnice na otvorenom.

Početak preseljenja predviđen je za jul naredne godine, a završetak krajem 2017. Za ovu akciju planirana su sredstva u iznosu od oko 134 miliona dinara.

foto: kurir.rs

foto: kurir.rs

Prema urbanističkim planovima, velika pijaca prostiraće se na 32.000 kvadratnih metara, što je gotovo tri puta veći prostor od onog koji zauzima sadašnja pijaca. Podsećamo, OTC Novi Beograd u Bloku 43 sada zauzima 12.000 kvadratnih metara.

Pomeranje buvljaka prvi put je spomenuto 2002. godine, kada je glavni gradski urbanista bio Ljubomir Anđelković. Menjali su se planovi, ređale ideje. Međutim, zbog izgradnje nove autobuske i železničke stanice, ova lokacija je postala tesna za ovu tržnicu. U medijima su se licitirali kvartovi gde će se pomeriti tezge i prodavci. U opticaju su bili placevi u Rakovici, Zemunu i Leštanima. Međutim, gradski oci su odlučili da buvljak ostane u Novom Beogradu.

“Građani su tu navikli da kupuju, pa smo odlučili da taj trgovački brend sačuvamo u ovom delu grada”, objašnjava Folić.

Prema urbanističkim planovima, na atraktivnoj lokaciji pored Mosta na Adi, gde se sada nalazi buvljak, planirani su stambeni i poslovni objekti. A u neposrednoj blizini trebalo bi da počne izgradnja moderne autobuske i železničke stanice.

Izvor: Agencije
Previous Elektromreža Srbije postala akcionarsko društvo
Next Zanimljivi online poslovi za sve koji ne vole da rade od 9 do 17h

You might also like

Trgovina

Predlog za otvaranje stečajnog postupka nad Konzumom

Trgovački sud u Zagrebu primio je predlog za otvaranje stečajnog postupka nad Konzumom, glavnom kompanijom u Agrokorovoj maloprodaji, objavili su hrvatski mediji.

Trgovina

Evropska komisija predložila nove propise za elektronsku trgovinu

Evropska komisija je u četvrtak predložila nova poreska pravila kako bi podstakla elektronsku trgovinu i podržala preduzeća koja rade preko interneta u 28 članica EU.

Trgovina

METRO Accelerator: Za startap ideje u sektoru maloprodaje do 120.000 evra

METRO i američka kompanija Techstars otvorili su drugi po redu konkurs METRO Accelerator za startap firme koje razvijaju digitalna i tehnološka rešenja za poslovne potrebe u maloprodaji, a priliku da