Beogradska berza: Blagi pad indeksa drugi dan zaredom

Beogradska berza: Blagi pad indeksa drugi dan zaredom

Beogradsko tržište akcija i danas je zabeležilo blagi pad vrednosti. Zahvaljujući državnim obveznicama promet je, za razliku od juče, bio solidan.

aerodrom-nikola-tesla1Najprometnija akcija na tržištu bio je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) koji je porastao 0,7% na 1.090 RSD uz promet od 2,6 miliona RSD. Uprkos oporavku ove hartije koji traje od sredine godine, Aerodrom se i dalje nalazi u minusu u 2016. od 5,5% dok je tržišna kapitalizacija kompanije na poslednjoj ceni 37,4 milijarde RSD (oko 303 miliona EUR).

Naftna industrija Srbije (NIIS) je oslabila 0,6% na 633 RSD uz promet od 2,1 milion RSD, dok je Energoprojekt holding (ENHL) ojačao 1% na 1.384 RSD uz realizaciju od 0,4 miliona RSD.

Bečejski Sojaprotein (SJPT) se oporavio nevelikih 0,2% na 621 RSD uz minornu realizaciju.

Nakon jučerašnjeg pada, akcije Komercijalne banke (KMBN) su se stabilizovale na 1.600 RSD uz trgovanje vredno 1,9 miliona RSD, dok je proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas (TGAS), porastao je 0,7% na 11.600 RSD uz promet od 2,5 miliona RSD.

Fitofarmacija je pala 2,5% na 2.780 RSD uz realizaciju od 0,3 miliona RSD, dok je Impol Seval (IMPL) nastavio trend visokih flukutacija u ceni uz nizak promet. Akcije ove valjaonice aluminijuma ojačale su danas 1,6% na 2.510 RSD.

Državne obveznice su zabeležile promet od 2,2 miliona EUR, a najprometnija među njima bila je serija RSO15126 koja je zabeležila promet od 2,1 milion EUR uz prinos od 0,84%. Ova državna hartija denominovana u evrima dospeva na naplatu 23. novembra naredne godine.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Pobeda Donalda Trumpa umanjila vrednost obveznica za 337 milijardi dolara
Next Skupština Srbije usvojila Ugovor o zajamu od oko milijardu dolara iz Abu Dabija

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Goldman Sachs upozorava: Čak ni OPEC ne može spasiti tržište nafte

Svejedno da li će OPEC zamrznuti proizvodnju na postojećem nivou, tržište nafte se neće oporaviti u skorije vreme, upozoravaju analitičari  banke Goldman Sachs.

April najavio oporavak Bitcoina

Vrednost kriptovaluta, ulaskom u 2018. godinu nije bio preterano dobar, a sam Bitcoin se u pojedinim trenucima našao na prilično niskim granama. Ipak, rezultati iz prethodnog meseca pokazuju da se najpopularnija kriptovaluta

Dinar miruje, u ponedeljak 123,37 dinara za evro

Vrednost dinara prema evru neznatno je promenjena u odnosu na petak i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 123,3661 dinara za evro.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply