Wall Street: Indeksi drugi dan zaredom beleže skok

Wall Street: Indeksi drugi dan zaredom beleže skok

Na Wall Streetu su u utorak cene akcija porasle drugi dan zaredom jer se ulagači nadaju pobedi Hillary Clinton na američkim predsedničkim izborima.

Dow Jones ojačao je 0,40 odsto, na 18.332 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,38 odsto, na 2.139 bodova, a Nasdaq indeks 0,53 odsto, na 5.193 boda.

Ti su indeksi juče porasli drugi dan zaredom jer tržište očekuje pobedu Hillary Clinton na predsedničkim izborima. Na sam dan izbora anketa Reutersa i Ipsosa davala je 90 odsto izgleda za pobedu Clinton.

Tržište preferira Clinton jer je smatra političarkom status-quoa, dok bi pobeda republikanskog Donalda Trumpa Trumpa mogla izazvati nesigurnost po pitanju spoljne, unutrašnje i ekonomske politike.

Uprkos prednosti Clinton u anketama, ulagači su juče bili oprezni prisećajući se nedavne šokantne referendumske odluke Britanaca o izlasku iz EU-a, iako su ankete najavljivale upravo suprotan ishod.

“Pobeda Trumpa predstavljala bi značajan rizik i tržišta kapitala bila bi snažno pogođena, barem kratkoročno”, kaže Andreas Jaohnson, ekonomista u švedskoj banci SEB.

I na evropskim berzama cene akcija juče su porasle. Londonski FTSE indeks ojačao je 0,53 odsto, na 6.843 bodova, dok je frankfurtski DAX porastao 0,24 odsto, na 10.482 boda, a pariski CAC 0,33 odsto, na 4.476 bodova.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Donald Trump je novi predsednik Amerike
Next Azijske berze i kurs dolara oštro pali

You might also like

Wall Street: Slabi ekonomski podaci podstakli prodaju rizičnijih investicija

Slabosti u Evropi i ostatku sveta te početak sezone objavljivanja kvartalnih izveštaja u utorak su na američkim berzama podstakli rasprodaju tradicionalno rizičnijih investicija.

Tema dana 0 Comments

Južna Koreja ozakonila menjačnice kriptovaluta

Vlasti u Južnoj Koreji po prvi put su odlučile da ozakone i regulišu tamošnje menjačnice kriptovaluta, koje sad imaju status uporediv s onima kojeg imaju tamošnje banke i druge finansijske institucije.

Wall Street potonuo više od 2 odsto, preti trgovinski rat

Na Wall Streetu su vodeći indeksi potonuli više od 2 odsto, što je njihov najveći dnevni gubitak u šest nedelja, nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump preduzeo prve korake

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply