Vojput nastavlja gradnju Ipsilon kraka vredan 123,5 miliona dinara

Vojput nastavlja gradnju Ipsilon kraka vredan 123,5 miliona dinara

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor sa preduzećem Vojput za nastavak gradnje Ipsilon kraka Koridora 10 kod Subotice, poručujući da će ova vlada posle mnogo godina završiti i taj projekat.

Mihajlović je potpisala u Vladi Srbije ugovor sa direktorom Vojputa Duškom Dražićem i pomoćnikom direktora Koridora Srbije, koji će obavljati nadzor Milovanom Bekrićem. Ugovor je vredan 123,5 miliona dinara i obuhvata nastavak gradnje Ipsilon kraka na prvoj deonici u dužini od jednog kilometra.

Potpisani ugovor obuhvata radove na izgradnji leve trake autoputa granični prelaz Kelebija – petlja Subotica Jug na deonici od kružne raskrsnice na ukrštanju sa Bikovačkim putem do petlje Subotica Jug. Radovi će početi odmah, a rok za radove je 100 dana. Takođe, ugovor obuhvata i izradu projektno tehničke dokumentacije za levu traku autoputa na deonici GP Kelebija – petlja Subotica Jug.

– Ipsilon krak je deo Koridora koji je takođe ostao u zapećku u prethodnih desetak godina, mi smo zatekli ne samo ovaj krak nego i mnoge saobaćajnice koje su počete da se rade, pa nisu završene. U Ipsilon krak je uložen je deo novca, ali nije urađena druga strana pa nije mogao da se koristi – rekla je Mihajlović i istakla da je Ministarstvo građevinarstva zajedno sa vladom našlo način da iz budžeta tog ministarstva obezbedi novac.

– Da bi se sve završilo potrebno je još dve milijarde dinara i mi ćemo kroz budžet za 2017. i 2018. taj novac obezbediti. Vlada je dovoljno finanijski stabilna da može da završava projekte – naglasila je Mihajlović.

Izvor: Agencije
Previous Novi Sad: Naredne godine kreće gradnja bulevara sa 4 trake i novi most
Next Svetska banka: Rusiju čeka veći privredni rast u 2017.

You might also like

Kompanije 0 Comments

Antić: Procena EPS-a u okviru restruktuiranja

Ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić demantuje da će se Elektroprivreda Srbije (EPS) privatizovati i napominje da se procena vrednosti ovog javnog preduzeća vrši u oviru procesa restruktuiranja.

Google putem pametnog telefona prati svaki naš korak

U javnosti nedavno pojavila važna informacija koja se tiče korišćenja modernih tehnologija, a Bright side odlučio ju je podeliti sa svima. Radi se o Googleu koji, kako se čini, prati svaki

Evropska komisija preti Googleu kaznom od 3 milijarde evra

Evropska unija optužila je još 2010. Google da na internet pretraživaču promoviše svoje prodajne usluge na štetu konkurentskih servisa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply