Donaldu Trumpu nedostaju još tri glasa

Donaldu Trumpu nedostaju još tri glasa

Republikanski kandidat na američkim predsedničkim izvorima pobedio je i u Pensilvaniji i na Aljasci, posle čega su mu potrebna još svega tri elektorska glasa za pobedu.

Zajedno sa 20 elektorskih glasova iiz Pensilvainije i tri sa Aljaske, Tramp ima 267 glasova. Da bi i postao predsednik SAD, potrebno mu je najmanje 270 glasova od ukupno 538 glasova elektorskog kolegijuma.

Demokratska kandidatkinja Hillary Clinton zasad ima 215 glasova.

Mediji: Tramp se sprema da proslavi pobedu

Republikanski kandidat Donald Trump već se sprema da proslavi pobedu na predsedničkim izborima u SAD, koja mu je praktično nadohvat ruke, javljaju mediji, navodeći da se očekuje i njegovo obraćanje javnosti čim ga televizijske mreže proglase za pobednika.

Trumpove pristalice već slave pobedu svog kandidata i očekuju ga kod hotela na Menhetnu gde bi trebalo da bude i zvanična proslava.

BBC javlja da je demokratski kandidat Hillary Clinton još u hotelu, a da se menadžer njene kampanje uputio u Javits Centar, gde je bila planirana proslava demokrata.

Pojedini mediji već tretiraju Trumpa kao novog predsednika SAD, a stižu i prve čestitke.

Mediji u SAD navode da bi američki predsednik Barack Obama već sutra mogao dase sastane sa budućim predsednikom Trumpom.

Izvor: Gdeinvestirati/Tanjug
Previous Rača dobija fabriku meda
Next Dinar u plusu zbog izbora u Americi

You might also like

Tema dana 0 Comments

Sertić: Ponuda za železaru ispravna, “plan B” neće biti potreban

Ponuda kineske kompanije Hbis za prodaju železare je ispravna, za utorak je zakazano otvaranje finansijskog dela ponude, a minimana cena po kojoj može biti kupljena železara ne može da bude

Društvo 0 Comments

Novi krug prijave za povraćaj bebi PDV-a

Naredni rok za predaju zahteva za refundaciju PDV kupcu hrane i opreme za bebe je od 2. do 16. jula, saopštila je Poreska uprava Srbije.

Tema dana 0 Comments

Grčkoj nije potreban novi kredit

Grčka može da istupi iz trećeg paketa strane finansijske pomoći bez potrebe da iz predostrožnosti zatraži kredit i bez usvajanja novih mera štednje, rekao je danas premijer Alexis Tsipras.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply