Donaldu Trumpu nedostaju još tri glasa

Donaldu Trumpu nedostaju još tri glasa

Republikanski kandidat na američkim predsedničkim izvorima pobedio je i u Pensilvaniji i na Aljasci, posle čega su mu potrebna još svega tri elektorska glasa za pobedu.

Zajedno sa 20 elektorskih glasova iiz Pensilvainije i tri sa Aljaske, Tramp ima 267 glasova. Da bi i postao predsednik SAD, potrebno mu je najmanje 270 glasova od ukupno 538 glasova elektorskog kolegijuma.

Demokratska kandidatkinja Hillary Clinton zasad ima 215 glasova.

Mediji: Tramp se sprema da proslavi pobedu

Republikanski kandidat Donald Trump već se sprema da proslavi pobedu na predsedničkim izborima u SAD, koja mu je praktično nadohvat ruke, javljaju mediji, navodeći da se očekuje i njegovo obraćanje javnosti čim ga televizijske mreže proglase za pobednika.

Trumpove pristalice već slave pobedu svog kandidata i očekuju ga kod hotela na Menhetnu gde bi trebalo da bude i zvanična proslava.

BBC javlja da je demokratski kandidat Hillary Clinton još u hotelu, a da se menadžer njene kampanje uputio u Javits Centar, gde je bila planirana proslava demokrata.

Pojedini mediji već tretiraju Trumpa kao novog predsednika SAD, a stižu i prve čestitke.

Mediji u SAD navode da bi američki predsednik Barack Obama već sutra mogao dase sastane sa budućim predsednikom Trumpom.

Izvor: Gdeinvestirati/Tanjug
Previous Rača dobija fabriku meda
Next Dinar u plusu zbog izbora u Americi

You might also like

Tema dana 1Comments

Šta za Srbiju znači početak pregovora sa Evroazijskom ekonomskom unijom

Početak pregovora Evroazijske ekonomske unije (EEU) sa Srbijom o unifikaciji trgovinskog režima je dobra vest za našu zemlju, naročito imajući u vidu da Srbija već ima sporazum o slobodnoj trgovini

Industrija 0 Comments

EU uvela nove antidamping carine za uvoz čelika iz Kine

Evropska unija je danas uvela antidampinške carine na uvoz proizvoda od čelika iz Kine i Tajvana kako bi zaštitila sopstvenu industriju od viška proizvodnih kapaciteta.

Tema dana 0 Comments

Raste popularnost evra, najveće banke u svetu povećale prognoze za evropsku valutu

Deset najvećih svetskih banaka je povuklo svoje prognoze o padu evra na paritet sa dolarom ili niže, pokazalo je najnovije istraživanje Reutersa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply