Internet preko mobilnih telefona preuzeo primat nad kompjuterima

Internet preko mobilnih telefona preuzeo primat nad kompjuterima

Na 48,7 odsto pao je udeo pretraživanja na računarima.

Prvi put do sada više ljudi na svetu pristupa internetu putem mobilnih uređaja nego preko računara, pokazali su rezultati istraživanja kompanije StatCounter koja prati distribuciju internet saobraćaja.

Pristup internetu putem mobilnih uređaja iznosio je 51,2 odsto, a pristup putem računara 48,7 odsto ukupnih korisnika, što je veliki trenutak za internet u celini jer je ovo prvi put u istoriji da se mobilni i tableti za pretraživanje interneta koriste više od desktop računara.

Google je mobilni trend u pretraživanju interneta prepoznao još pre nekoliko godina i počeo aktivno da favorizuje stranice čije su mobilne verzije bolje prilagođene pametnim telefonima i tabletima, tako da bi kompanije koje svoje servise i aplikacije još nisu prilagodile mobilnim telefonima trebalo to da učine vrlo brzo ako žele da opstanu.

Iako je na globalnom nivou mobilni telefon preferirani uređaj za pretraživanje interneta, u Velikoj Britaniji, SAD i Australiji desktop računari su još broj jedan.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Apple protiv Androida: Ko dominira u svetu mobilnih telefona?
Next Azijske berze: FBI zaslužan za rast indeksa

You might also like

Kompanije 0 Comments

Naplata putem PayPala moguća između fizičkih i pravnih lica u Srbiji

Iako je korišćenje PayPal-a omogućeno osim za transakcije između rezidenata u Srbiji, država nema mehanizam kontrole, pa je moguće koristiti ovaj servis među pravnim i fizičkim licima unutar zemlje.

Društvo 0 Comments

Vučić uputio telegram saučešća belgijskom premijeru

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća predsedniku Vlade Kraljevine Belgije Šarlu Mišelu povodom nastradalih u jutrošnjim ekpsplozijama u Briselu i naveo da je svet šokiran terorističkim napadima.

Kompanije 0 Comments

Microsoft pokreće tužbu protiv američke vlade

Vlada krši američki Ustav sprečavajući Microsoft da obavesti hiljade klijenata kako vlada traži uvid u njihove emailove i druge dokumente, ističe su u tužbi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply