Internet preko mobilnih telefona preuzeo primat nad kompjuterima

Internet preko mobilnih telefona preuzeo primat nad kompjuterima

Na 48,7 odsto pao je udeo pretraživanja na računarima.

Prvi put do sada više ljudi na svetu pristupa internetu putem mobilnih uređaja nego preko računara, pokazali su rezultati istraživanja kompanije StatCounter koja prati distribuciju internet saobraćaja.

Pristup internetu putem mobilnih uređaja iznosio je 51,2 odsto, a pristup putem računara 48,7 odsto ukupnih korisnika, što je veliki trenutak za internet u celini jer je ovo prvi put u istoriji da se mobilni i tableti za pretraživanje interneta koriste više od desktop računara.

Google je mobilni trend u pretraživanju interneta prepoznao još pre nekoliko godina i počeo aktivno da favorizuje stranice čije su mobilne verzije bolje prilagođene pametnim telefonima i tabletima, tako da bi kompanije koje svoje servise i aplikacije još nisu prilagodile mobilnim telefonima trebalo to da učine vrlo brzo ako žele da opstanu.

Iako je na globalnom nivou mobilni telefon preferirani uređaj za pretraživanje interneta, u Velikoj Britaniji, SAD i Australiji desktop računari su još broj jedan.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Apple protiv Androida: Ko dominira u svetu mobilnih telefona?
Next Azijske berze: FBI zaslužan za rast indeksa

You might also like

Društvo 0 Comments

Nezaposleni posle 40 godine teže do posla u Srbiji

Oni koji u petoj deceniji u Srbiji ostanu bez posla, teško ga pronalaze.

Društvo 0 Comments

Island: Više struje se troši za kriptovalute nego za domaćinstva

Na Islandu živi tek nešto više od 330.000 stanovnika, a na ovom ostrvu se, pretežno zbog hladne klime koja pogoduje hlađenju, gradi sve više računarskih centara i baza podataka.

Zdravlje 0 Comments

Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica

U Srbiji se do 1. juna ove godine očekuje da bude ukinuta overa zdravstvenih knjižica, izjavila je danas ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply