Dmitrij Medvedev: Trgovinska razmena Rusije i Kine premašila 40 milijardi dolara

Dmitrij Medvedev: Trgovinska razmena Rusije i Kine premašila 40 milijardi dolara

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izrazio je danas zadovoljstvo povodom aktuelnog nivoa ekonomske saradnje Rusije i Kine, čija je trgovinska razmena, kako kaže, ove godine premašila 40 milijardi dolara.

“Ako govorimo o trgovinskom bilansu, izgleda da je aktuelna situacija relativno dobra, uprkos činjenici što je prošle godine zabeležen izvestan pad. Ove godine, trgovinska razmena je već premašila 40 milijardi dolara”, izjavio je Medvedev novinarima posle sastanka sa kineskim premijerom Li Keqiangom, a prenosi ruska agencija TASS.

Medvedev je dodao i da će Moskva i Peking povećati udeo nacionalnih valuta u zvaničnim ugovorima.

“Smatramo da je veoma važno za međusobnu trgovinu da povećamo udeo nacionalnih valuta u zvaničnim ugovorima. Situacija se promenila, juan je postao rezervna valuta i zvanično je priznat od strane ključnih globalnih finansijskih institucija, što pruža dodatne mogućnosti”, poručio je Medvedev.

Ruski premijer, takođe, nije odbacio mogućnost uvođenja preferencijalnog trgovinskog režima sa Kinom, prenosi ruska agencija.

Izvor: GdeInvestirati/RTV
Previous Srbija: Strana ulaganja premašila 2,6 milijardi evra
Next Srbija: Turkish cargo planira da Aerodrom Niš bude njegov regionalni centar

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Guvernerka NBS: Dinar jak, kurs ostaje stabilan

Prioritet Narodne banke Srbije i u narednom periodu biće nastavak odgovorne politike na ostvarivanju osnovnih ciljeva – niske i stabilne inflacije i finansijske stabilnosti, u korist svih građana i privrede,

Makroekonomija 0 Comments

Trump preti: Smenite me i ekonomija će propasti

Američki predsednik Donald Trump upozorio je da bi njegova smena mogla uroditi velikom štetom za američku ekonomiju, igrajući na svoju najbolju kartu – ekonomiju – kako bi ugušio tračeve o opozivu,

Makroekonomija 0 Comments

Španija: BDP može premašiti 2,5 odsto u 2018.

Španska ekonomija bi mogla da poraste po stopi većoj od 2,5 odsto naredne godine, izjavio je španski ministar za ekonomiju Luis de Gindos. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply