Nemačka ove godine očekuje manje od 300.000 izbeglica

Nemačka ove godine očekuje manje od 300.000 izbeglica

Ove godine će broj novopridošlih izbeglica u Nemačku biti manji od 300.000, procenjuju u subotu zvaničnici nemačke kancelarije za migracije.

Brojka će ostati takva samo ako dogovor između Evropske unije i Turske o ograničavanju prileva migranata ostane na snazi, rekao je u subotu Frank-Juergen Weise, predsednik Nemačke federalne kancelarije za migracije i izbeglice (BAMF). Na snazi moraju ostati i slični dogovori s Grčkom i Italijom, dodao je.

Prošle je godine u Nemačku stiglo gotovo 900.000 sirijskih izbeglica.

Nemačka zbog očekivanog manjeg broja migranata smanjuje i za to namenjene proračunske troškove za 450 miliona evra, piše Der Spiegel.

Usprkos tome, veliki broj dolazaka u proteklim godinama znači da će i dalje ostati velik procenat ljudi koji traže socijalnu pomoć, a dolaze iz drugih država, objavljeno je u izveštaju tabloida Bild koji citira nemačku agenciju za rad.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Letonija: Srbija i Kina potpisali komercijalne ugovore
Next Apple protiv Androida: Ko dominira u svetu mobilnih telefona?

You might also like

Društvo 0 Comments

Koliki budžet vam treba za pristojan život?

Da bi prosečna porodica sa dvoje dece imala pristojan životni standard, potrebno je da oba roditelja zarađuju u proseku oko 980 evra.

Politika 0 Comments

Nakon pola veka: Američki kruzer u vodama Kube

Prvi američki turistički brod za krstarenje prošao je danas kroz Floridski moreuz i uplovio u Havanu posle skoro 50 godina, čime je obnovljen pomorski saobraćaj izmedju Kube i SAD.

Tema dana 0 Comments

Zorana Mihajlović: U Srbiji ima 20.000 gradilišta

Ministarka građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je za RTS da će 100 miliona evra kredita za izgradnju infrastrukture od Svetske banke stići u budžet do kraja godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply