Nemačka ove godine očekuje manje od 300.000 izbeglica

Nemačka ove godine očekuje manje od 300.000 izbeglica

Ove godine će broj novopridošlih izbeglica u Nemačku biti manji od 300.000, procenjuju u subotu zvaničnici nemačke kancelarije za migracije.

Brojka će ostati takva samo ako dogovor između Evropske unije i Turske o ograničavanju prileva migranata ostane na snazi, rekao je u subotu Frank-Juergen Weise, predsednik Nemačke federalne kancelarije za migracije i izbeglice (BAMF). Na snazi moraju ostati i slični dogovori s Grčkom i Italijom, dodao je.

Prošle je godine u Nemačku stiglo gotovo 900.000 sirijskih izbeglica.

Nemačka zbog očekivanog manjeg broja migranata smanjuje i za to namenjene proračunske troškove za 450 miliona evra, piše Der Spiegel.

Usprkos tome, veliki broj dolazaka u proteklim godinama znači da će i dalje ostati velik procenat ljudi koji traže socijalnu pomoć, a dolaze iz drugih država, objavljeno je u izveštaju tabloida Bild koji citira nemačku agenciju za rad.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Letonija: Srbija i Kina potpisali komercijalne ugovore
Next Apple protiv Androida: Ko dominira u svetu mobilnih telefona?

You might also like

Društvo 1Comments

Izveštaj o rezultatima službene istrage o učešću u ratu u Iraku zatresao Britaniju

Britanija je ušla u rat u Iraku “pre nego što su iscrpljene sve opcije za mirno razoružavanje”, izjavio je danas penzionisani britanski zvaničnik Džon Čilkot (John Chilcot), predstavljajući svoj izveštaj

Društvo 0 Comments

Koliko su velike šanse da dobijete stan u Beogradu?

Prvog februara počeće slanje fiskalnih računa i potvrda za plaćanje karticama za učešće u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi”, koja će trajati do kraja marta.

Tema dana 0 Comments

Nikolić: Ne vidim razlog zašto se ne bi opet kandidovao za predsednika, odluka do Božića

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će do Božića saopštiti odluku da li će se kandidovati za novi mandat na predsedničkim izborima 2017. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply