Apple protiv Androida: Ko dominira u svetu mobilnih telefona?

Apple protiv Androida: Ko dominira u svetu mobilnih telefona?

Bez obzira da li ste ljubitelj Android ili Appleove platforme, nemoguće je osporavati činjenicu ko dominira u svetu.

Googleov operativni sistem Android koriste brojni proizvođači pametnih telefona, a vremenom sve više povećava svoju dominaciju na tržištu. Nove brojke pokazuju da Android koristi gotovo devet na svakih deset pametnih telefona na svetu.

Krajem septembra ove godine je 87,7 odsto prodatih uređaja tokom prethodna tri meseca isporučeno s Androidom. Od ukupno 374,4 miliona prodazih pametnih telefona, Android je koristi 328,6 miliona, što je povećanje za 3,4 posto u poređenju na isti period prošle godine.

foto: cosmosdarwin.com

foto: cosmosdarwin.com

Prodaja Appleovog iPhone je pala za 5,2 posto, ali je u obračun ušla samo jedna sedmica u kojoj su prodavani iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Faktor koji doprinosi Androidovom osvajanju tržišta je to gde se pametni telefoni koriste. Konvencionalne procene govore da su Apple i Android poprilično jednaki u Evropi i SAD-u, Googleov OS pravi razliku u zemljama u razvoju, gde su dostupni jeftiniji uređaji.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Nemačka ove godine očekuje manje od 300.000 izbeglica
Next Internet preko mobilnih telefona preuzeo primat nad kompjuterima

You might also like

Kompanije 0 Comments

OakNorth – prva britanska digitalna banka koja je objavila godišnju dobit

OakNorth je postala prva od britanskih digitalno fokusiranih banaka koja je objavila godišnju dobit, zabeleživši dobit pre oporezivanja od 10,6 miliona funti, nakon dve pune godine poslovanja.

Kompanije 0 Comments

Ljubodrag Savić: Novac od Aerodroma upotrebiti za smanjenje javnog duga ili za kapitalne investicije

Ekonomista Ljubodrag Savić smatra da je, iz ugla privatizacije, odluka o davanju Aerodroma “Nikola Tesla” pod koncesiju, finansijski zadovoljavajuća.

Kompanije 0 Comments

Francuska vraća 10 milijardi evra velikim kompanijama

Francuskoj je naloženo da vrati deset milijardi evra velikim kompanijama, jer je Ustavni sud proglasio nezakonitim porez od tri odsto na isplatu dividendi.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply