Zlatibor Lončar: Posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika do Nove godine

Zlatibor Lončar: Posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika do Nove godine

Do Nove godine će preko konkursa biti zaposleno 200 do 300 zdravstvenih radnika, uglavnom lekara, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“Vodiće se računa da to bude najkvalitetniji kadar, oni koji su dugo volontirali”, rekao je Lončar nakon obilaska Centra za gama nož i podsetio da je u poslednje dve godine zaposleno više od 1.200 lekara, oko 3.000 zdravstvenih radnika uopšte i odobreno oko 4.000 specijalizacija.

Kako kaže, mora se napraviti strategija za narednih deset godina kako se Srbiji ne bi desilo da ostane bez lekara specijalista.

Načelnica Centra za gama nož dr Danica Grujičić rekla je da se poslednjih nekoliko godina u Kliničkom centru i Klinici za neurologiju lekari isključivo primaju preko konkursa, što ranije nije bila praksa, ali da joj je žao što svršeni studenti medicine moraju da volontiraju po godinu ili dve dana.

“Mora da se menja primarna zdravstvena zaštita. Sa dobrom organizacijom, našlo bi se mnogo više mesta za lekare i medicinske sestre”, naglasila je Grujicić.

Ona je dodala da plate u zdravstvu jesu male ali da je činjenica da se u poslednjih nekoliko godina situacija promenila na bolje.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug/B92
Previous Xavier Rolet: Banke bi odlazak kliringa iz Londona koštao 77 milijardi dolara
Next SAD: Dva puta za godinu dana dobio na lutriji

You might also like

Društvo 0 Comments

Uradi selfie i osvoji put u Prag!

  OKTOPOD TRAVEL VAM  POKLANJA PUTOVANJE U PRAG ZA DVOJE 12-16.05.2016. Oktopod Travel nudi poklone za top 10 NAJVIŠE lajkovanih selfie-a!   Sve što treba da uradite je da instalirate

Politika 0 Comments

Makedonija: Raspisani prevremeni parlamentarni izbori, opozicija najavila bojkot i nove demonstracije

Predsednik makedonskog parlamenta Trajko Veljanoski raspisao je danas prevremene parlamentarne izbore koji će biti održani 5. juna,uprkos pozivima opozicije da oni budu odloženi.

Karijera 2 Comments

Vojska Srbije zapošljava 500 profesionalaca

Povodom najavljenog prijema još 500 profesionalnih vojnika neposrednim prijemom vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, određena su mesta službovanja i adrese vojnih pošta u kojima kandidati mogu da podnesu

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply