Zlatibor Lončar: Posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika do Nove godine

Zlatibor Lončar: Posao za 200 do 300 zdravstvenih radnika do Nove godine

Do Nove godine će preko konkursa biti zaposleno 200 do 300 zdravstvenih radnika, uglavnom lekara, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

“Vodiće se računa da to bude najkvalitetniji kadar, oni koji su dugo volontirali”, rekao je Lončar nakon obilaska Centra za gama nož i podsetio da je u poslednje dve godine zaposleno više od 1.200 lekara, oko 3.000 zdravstvenih radnika uopšte i odobreno oko 4.000 specijalizacija.

Kako kaže, mora se napraviti strategija za narednih deset godina kako se Srbiji ne bi desilo da ostane bez lekara specijalista.

Načelnica Centra za gama nož dr Danica Grujičić rekla je da se poslednjih nekoliko godina u Kliničkom centru i Klinici za neurologiju lekari isključivo primaju preko konkursa, što ranije nije bila praksa, ali da joj je žao što svršeni studenti medicine moraju da volontiraju po godinu ili dve dana.

“Mora da se menja primarna zdravstvena zaštita. Sa dobrom organizacijom, našlo bi se mnogo više mesta za lekare i medicinske sestre”, naglasila je Grujicić.

Ona je dodala da plate u zdravstvu jesu male ali da je činjenica da se u poslednjih nekoliko godina situacija promenila na bolje.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug/B92
Previous Xavier Rolet: Banke bi odlazak kliringa iz Londona koštao 77 milijardi dolara
Next SAD: Dva puta za godinu dana dobio na lutriji

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Prosečna plata u Srbiji u septembru 48.212 dinara

Prosečna neto zarada (bez poreza i doprinosa) u Srbiji isplaćena u septembru 2017. godine iznosila je 48.212 dinara, a bruto zarada 66.438 dinara, saopštio je Republički zavod za statistiku. 

Društvo 0 Comments

U 2017. otkriveno 20.674 radnika na crno

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu saopštilo je danas da su inspektori rada u 2017. godini zatekli 20.674 osobe koje su radile na crno, a od kojih su posle

Koliko bi ljudi od 40 godina trebalo da rade?

Iako rad može da stumuliše moždane vijuge, ne može se očekivati isti efekat sa 30 i 40 godina.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply