Zašto korisne ideje ostaju neiskorišćene i kako da ih drugi usvoje?

Zašto korisne ideje ostaju neiskorišćene i kako da ih drugi usvoje?

Imate puno ideja kako da rešite neki problem i uštedite kompaniji za koju radite vreme i novac, dok uočavate nove načine koji bi unapredili njeno poslovanje? Odlično! Ali da li neko uopšte ima sluha za to? 

Ako govorimo o manjim kompanijama, strah da se ne napravi pogrešan korak i izgubi kontrola uglavnom je razlog zbog kojeg vaše ideje ne dožive implementaciju. Sa druge strane, u velikim kompanijama je ponekad teško prevazići hijerarhijski gap i uticati na odlučivanje.

Iz navedenih razloga, vaš doprinos razvoju i rešavanju problema zavisi od vaše sposobnosti da interno „prodate“ svoje ideje. Možda nećete uspeti da ubedite top menadžment da, na primer, promeni organizacionu strukturu, ali sigurno možete da ih navedete da razmišljaju drugačije. Vaša ideja biće itekako uzeta u obzir ako je predstavite na pravi način.

Kada vam se sledeći put upali kreativna lampica, evo najboljih načina da predstavite nove ideje:

Povežite ideju sa ciljevima

„Vidite, naša organizacija ima ciljeve A, B, C… (npr. da poboljša timski rad, internu  komunikaciju i produktivnost) i imam ideju kako da te ciljeve postignemo…“. Ako ovako otpočnete predstavljanje vaše ideje, biće logično i puno jasnije zbog čega je treba implementirati.

Pomenite lokalne rezultate koje će vaša ideja doneti

Super je što vas vaša ideja potencijalno može lansirati u vrh svetske scene, ali da bi bila prihvaćena, nije dovoljno da samo zvuči senzacionalno. Objasnite kako će vaša ideja da pomogne da se razvijete lokalno, jer ideje koje zvuče realno imaju mnogo veće šanse da budu prihvaćene.

Identifikujte prave osobe

Nemojte da brinete da morate ubediti apsolutno svakoga. Bitno je da se zapitate koja je najmanja količina ubeđivanja potrebna da progurate vašu ideju ka realizaciji. Identifikujte osobe od uticaja, fokusirajte se na one koji vam zaista mogu pomoći da implementirate ideju i razmišljajte kako da njih ubedite.

Foto: getty

Foto: getty

Upravljajte očekivanjima

Iako treba da budete ubedljivi, istovremeno ne bi trebalo da otkrijete previše. Puno informacija na početku može da kreira prevelika očekivanja, pa zato pažljivo dozirajte informacije. Uvek se držite za ono koliko ste rekli i isporučite više od toga. To je odličan način da kreirate oduševljenje.

Čuvajte ideju za pravi momenat

Izvodite zaključke iz prethodnih iskustava. Svaka odbačena ideja je prilika da iz toga nešto naučite. Sаčuvаjte svoju ideju zа neki drugi put, upamtite kakve ste povratne informаcije dobili, prilаgodite je i vrаtite se sа još boljim rešenjem.

Ideje su vаžne. Bez njih kompanije ne mogu da opstanu, a biti u stanju da ubedite druge u važnost svojih idejа može dа dovede do velikih stvаri. Zato nikada ne odustajte od svojih ideja jer oni koji mogu da prodaju svoje ideje, mogu da promene svet.

Izvor: GdeInvestirati/BizLife
Previous Tatjana Matić: IT stručnjake zapošljava samo 22 odsto preduzeća
Next Dojava o bombi u zgradi “Air Serbia" bila lažna

You might also like

Kompanije 0 Comments

McDonalds odlazi iz Kine i prodaje franšizu za 2,1 milijardu dolara

Američki lanac brze hrane McDonalds će za 2,08 milijardi dolara prodati kontrolni udeo svog posla u Kini i Hong Kongu konzorcijumu koji čine kineska državna kompanija Citic i američki investicioni fond Carlyle

Kompanije 0 Comments

EIT Climate akcelerator objavio konkurs za regionalne startape

EIT Climate akcelerator, koji u fokusu ima klimatske promene i čistu energiju, objavio je konkurs za startape iz regiona i jugoistočne Evrope za učešće u njihovom programu akceleracije i finansiranja.

Najvažnije vesti 0 Comments

Srpskim kompanijama bi mogli da pomognu profesionalni menadžeri

Profesionalni menadžment u srpskim, još neprivatizovanim, državnim kompanijama, mogao bi da ima dobar uticaj, a posebno u oblastima transporta, telekomunikacija i energetike.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply