Evropa: Biznis najbitniji za smanjenje nezaposlenosti mladih

Evropa: Biznis najbitniji za smanjenje nezaposlenosti mladih

U Evropi je, tokom poslednje tri godine, više od 1,4 miliona mladih našlo posao, a oko 900.000 više nije isključeno sa tržišta rada i iz obrazovnog sistema, rezultat je inicijative Evropske komisije “Garancije za mlade” (Youth Guarantee) i Pakta za mlade (European Pact for Youth), saopštio je Forum za odgovorno poslovanje.

Kako se navodi u saopštenju, Forum podržava angažovanje Evropske komisije (EK) na smanjenju broja nezaposlenih mladih širom Evrope i aktivan je partner u toj misiji.

Podseća se da je prošlo tri godine od kada je EK pokrenula inicijativu Garancije za mlade, sa ciljem da svakoj mladoj osobi omogući kvalitetnu ponudu za zaposlenje, kontinuirano obrazovanje, stručne prakse i treninge u okviru perioda od prva četiri meseca nakon što postanu nezaposleni ili napuste sistem formalnog obrazovanja.

U skladu sa tim načelom, Forum je inicirao dijalog na temu zapošljivosti mladih kroz organizaciju konferencije Pakt za mlade na kojoj je predstavljena ta inicijativa, a svi zainteresovani imali su mogućnost da se i direktno uključe.

Konferencija je održana u partnerstvu sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Beogradske otvorene škole.

foto: shipsir.com

foto: shipsir.com

Kako se navodi, Forum za odgovorno poslovanje prihvatio je smernice EU institucija pruža podršku evropskom Paktu za mlade (European Pact for Youth).

Inače, Pakt za mlade je zajedička inicijativa biznis sektora i lidera Evropske unije, iniciran od strane CSR Europe.

Njegov zadatak je da spaja predstavnike biznisa, obrazovnih institucija, EU institucije i mlade.

U saopštenju se ističe da Pakt poziva biznis sektor, socijalne partnere, obrazovne institucije, omladinske organizacije, javne i privatne organizacije za pronalaženje zaposlenja, učitelja, trenera, učenika i roditelja, kao i druge ključne aktere da razvijaju i učvrste saradnju kako bi podržali zapošljivost i socijalno uključivanje mladih.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous NIS: Građanima danas dividenda po 105 din, državi 1,2 milijardi dinara
Next Vladimir Vučković: Još godinu dana ne treba povećavati plate i penzije

You might also like

Društvo 0 Comments

Napravili automobilsku gumu skuplju od Ferrarija

U Ginisovoj knjizi zabeležen je još jedan bizarni svetski rekord – za najskuplju automobilsku gumu proglašen je pneumatik kompanije Z Tyre koji vredi neverovatnih 600.000 dolara.

Društvo 0 Comments

Benzin u SAD-u na najvišem nivou u dve godine

Cena benzina u SAD-u je skočila na dvogodišnji maksimum, pošto se tropska oluja Harvey ponovo obrušila na američku obalu Meksičkog zaliva.

Društvo 0 Comments

Krajem marta u Beogradu počinje prva ENTER konferencija

ENTER je besplatna konferencija koja povezuje i predstavlja žene koje se profesionalno bave informacionim tehnologijama, kao i one koje su tek na početku svoje karijere ili donose odluku o njenom

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply