Prehrambena industrija „Aleva” povećava plasman na rusko tržište

Za ovu godinu planira izvoz veći od milion evra.

Pre nekoliko dana prehrambenu industriju „Aleva” u Novom Kneževcu posetilo je 25 privrednika iz Rusije, gde su im nakon obilaska proizvodnje predstavljeni potencijali kompanije.

Ruski privrednici su u posetu došli na poziv menadžmenta fabrike i partnera i distributera njihovih proizvoda – kompanije „Fort trade food” koja je u isto vreme jedan od najvećih distributera instant i dehidrisanih proizvoda, prehrambenih koncentrata, začina i konzervisanih proizvoda na području Ruske Federacije.

– Naša saradnja je počela pre godinu i po dana i u tom periodu uspeli smo polovinu „Alevinih” proizvoda da plasiramo na rusko tržište. Naš plan je da u narednih godinu dana, svi proizvodi ovog proizvođača budu prisutni na ruskom tržištu od Kaljingrada do Vladivostoka, uključujući i Krim, rekao je generalni direktor kompanije „Fort trejd fud” Konstantin Poljevoj.

Zamenik generalnog direktora „Aleve”, Goran Aleksić, kaže da im je bilo zadovoljstvo da budu domaćini velikoj delegaciji ruskih privrednika koja je prvi put došla da poseti tu kompaniju.

– Sa ruskom distributerskom firmom imamo ugovor o višegodišnjoj poslovnoj saradnji za plasman proizvoda na tom tržištu. „Aleva” je u proteklih nekoliko godina ostvarila značajniji prodor na rusko tržište ali se on uglavnom bazirao na centralnim gradovima Rusije. Sada želimo da proširimo bazu naših kupaca i potrošača, pa smo zbog toga i pozvali kod nas vlasnike većeg broja kompanija, želeći da sa svima njima razgovaramo i pospešimo saradnju i dalji prodor na to tržište – izjavio je Aleksić.

Od „Alevinih” proizvoda na ruskom tržištu dobro je plasiran dodatak jelima – „kulinat”, kao i druge grupe specijalizovanih začina, dok kod slatkog programa prednjače sladoledi. Ove godine „Aleva” očekuje da u Rusiju izveze proizvode u vrednosti više od milion evra, s tim da narednih godina taj izvoz bude nekoliko puta veći.

U prisustvu vlasnika i generalnog direktora „Aleve” Hristivoja Miloševića uspešno ostvarenje poslovnih planova i unapređenje saradnje sa ruskim parterima poželeo je predsednik novokneževačke opštine, dr Radovan Uverić.

Kompanija „Aleva” iz Novog Kneževca osnovana je 1947. godine i sledeće godine slavi jubilej 70 godina postojanja. Danas kompanija ima preko 150 proizvoda i zapošljava više od 350 radnika. Kompanija je uspešno privatizovana 2005. godine i od tada beleži konstantan rast prihoda, obima proizvodnje i izvoza kao i uvećanje poslovne dobiti. Ova kompanija godišnje preradi oko 10.000 tona svežeg povrća, od toga je oko 7.000 tona paprike. Oko 45 odsto proizvoda se izvozi u region, ali i u Rusiju, Belorusiju, zemlje zapadne Evrope, Skandinaviju kao i u Ameriku, Australiju i na Bliski istok.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Vladimir Gligorov: Na redu modernizacija javnog sektora, poreska reforma
Next Vlada dala odobrenje za konverziju duga u kapital u Tigru

You might also like

Facebook: Prihodi skočili 49 odsto, akcije pale

Facebook je u prvom tromesečju ostvario prihode od 8,03 milijarde dolara, 49 odsto više nego u istom lanjskom razdoblju, a iako je i dobit snažno porasla, cena akcije najveće svetske

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Pritisci iz SAD-a utiču na pad cene nafte

Cene nafte su danas nastavile da padaju ispod 50 dolara za barel, jer su američki proizvođači i dalje na kursu povećanja aktivnosti, što je u suprotnosti sa nastojanjima Organizacije zemalja

Kompanije 0 Comments

Apple uložio 200 miliona dolara u Corning

Tehnološki gigant Apple i kompanija Corning, američki proizvođač naprednih stakala, sarađuju još od vremena razvoja prvog ajfona (iPhone). 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply