Prehrambena industrija „Aleva” povećava plasman na rusko tržište

Za ovu godinu planira izvoz veći od milion evra.

Pre nekoliko dana prehrambenu industriju „Aleva” u Novom Kneževcu posetilo je 25 privrednika iz Rusije, gde su im nakon obilaska proizvodnje predstavljeni potencijali kompanije.

Ruski privrednici su u posetu došli na poziv menadžmenta fabrike i partnera i distributera njihovih proizvoda – kompanije „Fort trade food” koja je u isto vreme jedan od najvećih distributera instant i dehidrisanih proizvoda, prehrambenih koncentrata, začina i konzervisanih proizvoda na području Ruske Federacije.

– Naša saradnja je počela pre godinu i po dana i u tom periodu uspeli smo polovinu „Alevinih” proizvoda da plasiramo na rusko tržište. Naš plan je da u narednih godinu dana, svi proizvodi ovog proizvođača budu prisutni na ruskom tržištu od Kaljingrada do Vladivostoka, uključujući i Krim, rekao je generalni direktor kompanije „Fort trejd fud” Konstantin Poljevoj.

Zamenik generalnog direktora „Aleve”, Goran Aleksić, kaže da im je bilo zadovoljstvo da budu domaćini velikoj delegaciji ruskih privrednika koja je prvi put došla da poseti tu kompaniju.

– Sa ruskom distributerskom firmom imamo ugovor o višegodišnjoj poslovnoj saradnji za plasman proizvoda na tom tržištu. „Aleva” je u proteklih nekoliko godina ostvarila značajniji prodor na rusko tržište ali se on uglavnom bazirao na centralnim gradovima Rusije. Sada želimo da proširimo bazu naših kupaca i potrošača, pa smo zbog toga i pozvali kod nas vlasnike većeg broja kompanija, želeći da sa svima njima razgovaramo i pospešimo saradnju i dalji prodor na to tržište – izjavio je Aleksić.

Od „Alevinih” proizvoda na ruskom tržištu dobro je plasiran dodatak jelima – „kulinat”, kao i druge grupe specijalizovanih začina, dok kod slatkog programa prednjače sladoledi. Ove godine „Aleva” očekuje da u Rusiju izveze proizvode u vrednosti više od milion evra, s tim da narednih godina taj izvoz bude nekoliko puta veći.

U prisustvu vlasnika i generalnog direktora „Aleve” Hristivoja Miloševića uspešno ostvarenje poslovnih planova i unapređenje saradnje sa ruskim parterima poželeo je predsednik novokneževačke opštine, dr Radovan Uverić.

Kompanija „Aleva” iz Novog Kneževca osnovana je 1947. godine i sledeće godine slavi jubilej 70 godina postojanja. Danas kompanija ima preko 150 proizvoda i zapošljava više od 350 radnika. Kompanija je uspešno privatizovana 2005. godine i od tada beleži konstantan rast prihoda, obima proizvodnje i izvoza kao i uvećanje poslovne dobiti. Ova kompanija godišnje preradi oko 10.000 tona svežeg povrća, od toga je oko 7.000 tona paprike. Oko 45 odsto proizvoda se izvozi u region, ali i u Rusiju, Belorusiju, zemlje zapadne Evrope, Skandinaviju kao i u Ameriku, Australiju i na Bliski istok.

Izvor: GdeInvestirati/Politika
Previous Vladimir Gligorov: Na redu modernizacija javnog sektora, poreska reforma
Next Vlada dala odobrenje za konverziju duga u kapital u Tigru

You might also like

Industrija 0 Comments

Continental: Blagi skok prihoda u 2016. godini

Nemački proizvođač guma i auto-delova Continental izvestio je u ponedeljak o blagom rastu prihoda u prošloj godini zahvaljujući kontinuirano solidnoj prodaji zimskih guma u četvrtom tromesečju.

Kompanije 0 Comments

AnTuTu: Najboljih deset telefona za 2016. godinu

Kineska kompanija AnTuTu, koja stoji iza jedne od najpopularnijih platformi za testiranje brzine mobilnih telefona, objavila je tri zanimljive liste koje pokrivaju rangiranje pametnih telefona koji su prošli kroz AnTuTu

Samsung u trećem kvartalu očekuje najveću zaradu u istoriji

Kompanija Samsung Electronics saopštila je da u trećem kvartalu ove godine očekuje najveću zaradu u istoriji, i to nakon što je od aprila do juna zaradila 12,6 milijardi dolara. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply