Pad akcija Deutsche banke zbog moguće rekordne kazne u SAD

Akcije nemačke Deutsche banke su jutros “skliznule” za osam odsto na Frankfurtskoj berzi, nakon što je objavljeno da američke vlasti zahtevaju rekordnu kaznu za tu banku u iznosu od 14 milijardi dolara zbog prodaje rizičnih hipotekarnih kredita koji su doveli do finansijske krize u 2008. godini.

U saopštenju Deutsche banke se 12,5 milijardi evra vredna potraživanja američkog ministarstva pravde nazivaju “početnom pozicijom”, i u budućim pregovorima će se, kako je saopšteno, dogovoriti “značajno niža” kazna, prenosi agencija France presse.

Pomenuta cifra bi bila najveća ikada izrečena kazna za jednu inostranu banku u SAD, i čak bi bila veća od kazne koju je 2014. godine platila francuska banka BNP Pariba zbog kršenja američkih sankcija.

Američka investiciona banka “Goldman Sachs” je u aprilu pristala na kaznu od pet milijardi dolara po osnovu sličnih optužbi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Mesečni izdaci domaćinstva veći od prihoda
Next Japan: Apple kažnjen sa 118 miliona dolara

You might also like

Makroekonomija 0 Comments

Svetska banka: Prognoza rasta BDP za 2018. – tri odsto

Prognoza rasta bruto domaćeg prozvoda (BDP) Srbije za 2018. godinu iznosi 3 odsto, saopštila je u utorak Svetska banka.

Turizam 0 Comments

U Srbiji sve razvijeniji novi vid zdravstvenog biznisa

Sve rasprostranjeniji medicinski turizam u svetu iznosi više od 100 milijardi dolara, dok u Srbiji u ova oblast nije dovoljno iskorišćena.

Kompanije 0 Comments

Vlasnik Rudnap Groupe pred bankrotom

Prema pisanju medija biznismen Vojin Lazarević duguje državi 11,6 milijardi dinara, a kompanija mu je u blokadi duže od godinu dana.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply