Pad akcija Deutsche banke zbog moguće rekordne kazne u SAD

Akcije nemačke Deutsche banke su jutros “skliznule” za osam odsto na Frankfurtskoj berzi, nakon što je objavljeno da američke vlasti zahtevaju rekordnu kaznu za tu banku u iznosu od 14 milijardi dolara zbog prodaje rizičnih hipotekarnih kredita koji su doveli do finansijske krize u 2008. godini.

U saopštenju Deutsche banke se 12,5 milijardi evra vredna potraživanja američkog ministarstva pravde nazivaju “početnom pozicijom”, i u budućim pregovorima će se, kako je saopšteno, dogovoriti “značajno niža” kazna, prenosi agencija France presse.

Pomenuta cifra bi bila najveća ikada izrečena kazna za jednu inostranu banku u SAD, i čak bi bila veća od kazne koju je 2014. godine platila francuska banka BNP Pariba zbog kršenja američkih sankcija.

Američka investiciona banka “Goldman Sachs” je u aprilu pristala na kaznu od pet milijardi dolara po osnovu sličnih optužbi.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Srbija: Mesečni izdaci domaćinstva veći od prihoda
Next Japan: Apple kažnjen sa 118 miliona dolara

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Završena berba: Koliko će iznositi otkupna cena malina?

Tradicionalno, ni ove godine nije postignuta saglasnost oko otkupne cene maline. Berba maline je završena, a proizvođači i otkupljivači nude različite procene o prinosu i kvalitetu roda.

Kompanije 0 Comments

EBRD pokazala interesovanje za privatizaciju Aerodroma i Telekoma

Radi poboljšanja uslova za ulaganja i privlačenje investitora Evropska banka za obnovu i razvoj od nove Vlade Srbije očekuje istrajnost u sprovođenju reformi, rekao je šef kancelarije te banke u Srbiji

Politika 0 Comments

Konferencija za medije Donala Trampa: Biću najveći stvaralac radnih mesta kojeg je Bog stvorio

Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp održao je danas prvu konferenciju za medije na kojoj su glavne teme bile: nacionalna bezbednost, odnosi sa Rusijom i povlačenje iz sopstvenog biznisa.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply