NIS isplaćuje dividendu u ponedeljak

Naftna industrija Srbije (NIS) je obavestila akcionare da će u ponedeljak, 19. septembra, putem Centralnog registra hartija od vrednosti biti isplaćena dividenda manjinskim akcionarima ove kompanije.

Kao što je poznato, skupština akcionara ove kompanije je u junu odobrila isplatu bruto dividende od 4,03 milijarde dinara odnosno 24,69 dinara po akciji (dividendni prinos na poslednjoj ceni od 4,1 odsto).

Kao dan dividende utvrđen je 18. jun. NIS je, kao i proteklih godina kada je isplaćivao dividendu, akcionarima namenio 25 odsto ostvarene dobiti iz prošle godine.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous AIK banka isključena iz indeksne korpe Belex15
Next Jedinstvo obnavlja fabriku vode u Užicu

You might also like

Evropske berze prate pad indeksa na Wall Streetu

Na evropskim berzama u četvrtak ujutro cene akcija su pale, prateći klizanje indeksa na Wall Streetu i azijskim tržištima, a pod najvećim su pritiskom energetski i rudarski sektor.

Evropske berze – Intraday: Indeksi u plusu

Evropski berzanski indeksi u petak su bili u plusu usled jačanja akcija u farmaceutskom i sektoru distribucije energije, čime je kompenziran pad cena akcija banaka, dok se u glavnom fokusu

Beogradska berza: Fitofarmacija se srozala 5,2%, Tigar skočio 8,1%

Današnji trgovački dan obeležila je skromna realizacija uz blagu negativnu korekciju oba berzanska indeksa. Indeks najlikvidnijih akcija Belex15 oslabio je 0,2% na 619,1 poen, dok je ukupna realizacija u trgovanju

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply