Japan: Apple kažnjen sa 118 miliona dolara

Podružnici američke tehnološke kompanije Apple u Japanu je naloženo da lokalnim vlastima plati 12 milijardi jena (118 miliona dolara) na ime poreza zbog prijavljivanja nižih od realno ostvarenih prihoda, izvestili su danas japanski mediji.

Poreski biro u Tokiju je naložio Appleovoj kompaniji iTunes KK za distribuciju muzičkih sadržaja da plati 12 milijardi jena na ime neplaćenih poreza i kompanija je u potpunosti isplatila taj iznos, preneo je japanski list Jomiuri, pozivajući se na neimenovane izvore.

Dodatni porez se odnosi na prihode iTunes-a od 60 milijardi jena, koje je kompanija prebacila u drugu Appleovu filijalu u Irskoj.

Apple i druge multinacionalne kompanije su “pod lupom” poreskih vlasti u čitavom svetu, a Evropska komisija je prošlog meseca naložila Appleu da isplati Irskoj rekordnih 13 milijardi evra na ime neplaćenih poreza, nakon što je utvrđeno da je ta kompanija dobijala nezakonitu državnu pomoć.

Apple i irske vlasti planiraju da se žale na presudu, tvrdeći da su poreski ugovori u skladu sa zakonom EU.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Pad akcija Deutsche banke zbog moguće rekordne kazne u SAD
Next AIK banka isključena iz indeksne korpe Belex15

You might also like

Kompanije 0 Comments

Amsterdam: Airbnb i iznajmljivač apartmana dobili rekordnu kaznu

Gradske vlasti Amsterdama izrekle su iznajmljivaču i agenciji koji su putem aplikacije Airbnb nudili usluge smeštaja u 11 apartmana rekordnu novčanu kaznu od čak 297 hiljada evra.

Kompanije 0 Comments

Beograd: Wizz Air u svoju bazu uvodi još jedan avion

Niskotarifna aviokompanija “Wizz Air” će od maja 2017. uvesti drugi avion u svoju operativnu bazu u Beogradu i četiri nove linije koje će iz glavnog grada Srbije dva puta nedeljno

Kompanije 0 Comments

Propala još jedna prodaja Jugoremedije

Prodaja zrenjaninske Fabrike lekova Jugoremedija proglašena je danas neuspešnom jer nije bilo zainteresovanih kupaca koji bi uplatili i preuzeli prodajnu dokumentaciju, rekao je stečajni upravnik Radovan Savić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply