Huffington post: Srbija je zemlja sjajnih programera

Beograd postaje popularno sedište inovativnih tehnoloških kompanija koje ovde pronalaze vrsne programere sa evropskim mentalitetom, izvrsnim znanjem engleskog jezika i sjajnim smislom za humor, navodi američki Huffington post.

Ovaj list svrsta Srbiju među pet svetskih zemalja koje nude najkvalitetnije kadrove za pokretanje visokotehnološkog poslovanja, a u tekstu koji potpisuje autorka Milena Milićević ističe se da je naša zemlja samo u 2015. godini “izvezla” softverske usluge u visini od 678,3 miliona evra.

Kako se procenjuje, 30.000 programera u Srbiji bi odmah moglo da počne da radi za platu dvostruko veću od državnog proseka, navodi se u tekstu.

Imajući u vidu da preduzetnički sistem nastavlja da se razvija kroz formalno i neformalno obrazovanje, u budućnosti bi trebalo očekivati još uspešnih preduzeća osnovanih u Srbiji, zaključuje Huffington post.

U tekstu pod naslovom “Pet zemalja u kojima možete da osnujete tehnološke kompanije i diviti se umetnosti”, pored Srbije se navode Švajcarska, Singapur, Holandija i zemlje Karipskog regiona.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Prognoza bankara: Inflacija 2,25 odsto u avgustu 2017. godinu
Next Milan Krkobabić: Građani neće da plaćaju EPS, Telekom, Lutriju...

You might also like

Društvo

Kako se izvući iz minusa u nekoliko koraka

Shvatite situaciju jako ozbiljno, ali budite svesni da postoji izlaz.

Društvo

Najgorih 10 poslova u 2016. godini

Analiza podataka je najbolji posao kojim se možete baviti, a najgori je biti novinar.

Društvo

Ana Brnabić: Srbija ima trostruku krunu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zadovoljna je napretkom Srbije za četiri mesta na listi Svetske banke Duing biznis (Doing Business).