Skupština Bambija odobrila prinudni otkup akcija

Skupština Bambija odobrila prinudni otkup akcija

Vanredna skupština akcionara požarevačkog Bambija, održana 9. septembra, odobrila je sve predložene odluke, uključujući i prinudni otkup akcija od strane većinskog vlasnika, investicionog fonda Mid Europa.

Manjinski akcionari, koji poseduju 4,5 odsto od ukupnog broja akcija, biće isplaćeni po ceni od 65.598 dinara po akciji što je procenjena vrednost ove hartije.

Podsetimo, Mid Europa je prošle godine postala većinski vlasnik Bambija nakon sprovedene ponude za preuzimanje po ceni od 58.618 dinara.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama
Next Saxo banka transformiše trgovanje fiksnim prinosom uvođenjem prvog potpuno digitalnog rešenja za trgovinu obveznicama

You might also like

Azijske berze pale, dolar bez promene

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija porasle, uprkos jučerašnjem padu indeksa na Wall Streetu, dok su cene nafte stabilne, kao i kurs dolara.

Produktna berza: Nastavljen rast cene kukuruza

Rast cene kukuruza je nastavljen i ove nedelje. Upravo je ova žitarica bila najzaslužnija za viši obim trgovanja u odnosu na prosek.

Kurs dinara 118,66

Dinar je danas slabiji prema evru za 0,3 odsto nego juče i zvanični srednji kurs iznosi 118,6679 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply