Saxo banka transformiše trgovanje fiksnim prinosom uvođenjem prvog potpuno digitalnog rešenja za trgovinu obveznicama

Saxo banka transformiše trgovanje fiksnim prinosom uvođenjem prvog potpuno digitalnog rešenja za trgovinu obveznicama

Saxo banka, specijalista za investicije i internet trgovanje različitim tržišnim materijalima, najavila je da transformiše trgovanje fiksnim prihodima pokretanjem prvog potpuno digitalnog rešenja za trgovanje korporativnim i državnim obveznicama. Kao deo predstavljanja, Saxo banka će klijentima ponuditi pristup mogućnostima za trgovanje u okviru 5.000 obveznica povoljnih za investiranje i korporativnih i državnih obveznica sa visokim prinosom širom sveta i u 20 različitih valuta. Ovo rešenje će biti pokrenuto u oktobru na SaxoTraderGO, platformi za trgovanje različitim tržišnim materijalima.

Saxo banka će kombinovati izuzetnu stručnost u tehnologiji i vezu sa 40 najvećih provajdera likvidnosti na tržištima obveznica da bi ponudila kako pojedincima tako i institucionalnim klijentima transparentniji, jeftiniji i efikasniji pristup mogućnostima u trgovanju fiksnom prinosima. Ovaj potez je podešen kako bi se preokrenuo način na koji investitori trguju obveznicama – proces koji trenutno uključuje fizički „zahtev za kvotom“ od veoma malog broja banaka, a u neki prilikama i samo jedne banke. Trenutni proces je neefikasan jer ne istražuje dubinu likvidnosti i raspon cena dostupnih na tržištu.

Trgovanje digitalnim obveznicama Saxo banka povezuje svakog klijenta sa celokupnim tržištem obveznica, na direktan, konkurentan, transparentan i efikasan način. Svaki nalog za kupovinu obveznica usmeren je na optimizovanu dilersku aukciju koja se sastoji od 40 najvećih provajdera likvidnosti obveznica. Zahvaljujući tehnologiji većina trejdera obavi posao za nekoliko sekundi, ali što je najvažnije klijenti će doživeti velike uštede zbog konkurentske prirode okruženja sa više dilera. Sposobnost Saxo banke da klijentima ponudi potpuno digitalno rešenje za trgovanje koje ima visoku skalabilnost će im omogućiti da ponude, u proseku, poboljšanje cena od 30 baznih poena za korporativne obveznice i 5 do 10 baznih poena za državne obveznice, u skladu sa iskustvom banke.

Veliki institucionalni investitori imali su neko vreme pristup elektronskom trgovanju likvidnim državnim i korporativnim obveznicama, međutim, elektronsko trgovanje obveznicama ni danas nije dostupno velikom delu investitorske baze. Cilj Saxo banke je da to promeni i demokratizuje pristup efikasnom trgovanju obveznicama.

Fournais: Jasan znak za promenu

Foto: Kim Fournais, direktor Saxo banke, kendte.boliga.dk

Foto: Kim Fournais, direktor Saxo banke, kendte.boliga.dk

Suosnivač i generalni direktor u Saxo banci Kim Fournais je ovim povodom prokomentarisao: „Teško je zamisliti tržište spremnije za proboj od tržišta obveznica. Posmatrajući trejdere kako trguju preko telefona u vreme kada je internet prisutan u skoro svakom delu finansijskih tržišta, da ne spominjemo naš život, predstavlja jasan znak za promenu. Investitori mora da postave pitanje sami sebi da li žele da nastave da trguju na osnovu indikativne cene iz jedne banke ili žele da imaju uvid u najbolju dostupnu cenu među više od 40 svetskih provajdera obveznica, uključujući neke od najvećih svetskih banaka.“

„Omogućujući našim klijentima da efikasnije trguju obveznicama nastavak je naše misije i istorije demokratizacije investiranja i trgovanja, kao i ujednačavanja polja trgovanja između institucionalnih investitora i pojedinaca kada je reč o pristupu finansijskim tržištima.“

Simon Fasdal, direktor sektora za trgovanje fiksnim prihodima u Saxo Banci je rekao:

„Ponosan sam na to što je sledeći korak u istoriji demokratizacije trgovanja i investiranja Sakso banke potpuna digitalizacija trgovine obveznicama. Mnogi provajderi koji su pokušali da reše pitanje elektronskog trgovanja obveznicama nisu uspeli zato što su zauzeli pogrešan pristup tako što su pokušali da iskopiraju stil trgovanja akcijama na fragmentirano tržište i ignorisali su pitanja u vezi sa likvidnošću i indikativnim cenama. Drugi su se zaglavili u fizičkom toku poslovanja, bez obzira na digitalni čeoni prikaz i nisu zaista preduzeli korake ka potpuno digitalnom lancu vrednosti. Mi smo konstruisali čeoni prikaz koji će klijentima predstaviti iskustvo trgovanja slično onome na koje su navikli u trgovini deonicama, nudeći brzinu izvršenja i transparentnost i tehnologiju koja na jednostavniji način može da se nosi sa složenijom prirodom podeljenih tržišta obveznica.“

„Zahtevi klijenata i regulatorni pritisak čini da transparentnost postane apsolutno ključna i sa našom novom ponudom naplatićemo proviziju, nudeći potpunu transparentnost klijentima, za razliku od industrijskog standarda sistema zasnovanog na razlici u ceni, što nije uvek transparentan način da se usluga naplati klijentima.“

Za više informacija molimo vas posetite: http://www.saxobank.com/bonds-online

Izvor: Gdeinvestirati.com
Previous Skupština Bambija odobrila prinudni otkup akcija
Next Prognoza bankara: Inflacija 2,25 odsto u avgustu 2017. godinu

You might also like

Evropske berze: Blagi skok berzi, automobilski sektor pod pritiskom

Na evropskim berzama u utorak ujutro cene akcija blago su porasle, pri čemu su ojačali naftni i rudarski sektor, dok je automobilski pod pritiskom.

Kompanije 0 Comments

Deutsche Bank: Ne preporučujemo investicije u kriptovalute

Investitori u bitcoin trebaju uvek imati na umu probleme kao što su visoka volatilnost, moguće manipulacije cenama, gubitak podataka ili krađe podataka.

Svetske berze 0 Comments

Zlato na najvišem nivou u mesec dana

Zlato je u petak zabeležilo rast na nivo 1.347 dolara dotakavši nov najviši nivo u mesec dana. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply