NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

Na listi 500 najvećih kompanija u srednjoj Evropi, koju tradicionalno objavljuje Deloitte na osnovu podataka za 18 zemalja srednje Evrope i Ukrajinu, ove godine se nalazi sedam domaćih kompanija što je povećanje za jednu firmu u odnosu na prethodnu godinu.

Najbolji plasman na 83. mestu, sa prošlogodišnjim prihodom od 1,86 milijardi evra, zauzela je Elektroprivreda Srbije (prošle godine na 88. mestu), dok se Naftna industrija Srbije (NIS) spustila sa 63. na 87. mesto (ostvareni prihod od 1,74 milijarde evra).

Na listi se nalaze i Telekom Srbija (prihod od 1,01 milijardu evra; 201. pozicija), Mercator-S (929,3 miliona evra, 222. pozicija), Srbijagas (648,5 miliona evra; 347. pozicija), Nelt (507 miliona evra, 462. pozicija), te Tarkett (506,7 miliona evra; 463. pozicija).

Na zasebnoj listi najvećih pedeset osiguravajući kompanija, Dunav osiguranje je zauzelo 45. mesto sa prošlogodišnjom premijom od 177,7 miliona evra, dok je Generali osiguranje 50. sa premijom od 154,3 miliona evra.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Moskva protiv novog zajma MMF-a Ukrajini
Next Skupština Bambija odobrila prinudni otkup akcija

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Ohrid: Otvoren pogon za uzgajanje kanabisa i proizvodnju ulja

Američka kompanija NYSK holding otvorila je u Ohridu pogon za uzgajanje konoplje i proizvodnju ulja od kanabisa za medicinske potrebe, prenose lokalni mediji. 

Kompanije 0 Comments

EasyJet uveo direktne letove na liniji Beograd-Bazel

Aviokompanija EasyJet uvela je direktne letove na liniji Beograd – Bazel, koji će se obavljati tri puta nedeljno tokom letnjeg reda letenja za 2018, a biće nastavljeni i u zimskoj

Kompanije 0 Comments

Objavljen novi oglas za prodaju fabrike “AHA Mura Prvi maj” u stečaju

Novi oglas za prodaju pirotske fabrike “AHA Mura Prvi maj” u stečaju objavljen je danas a početna cena je 200 miliona dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply