NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

Na listi 500 najvećih kompanija u srednjoj Evropi, koju tradicionalno objavljuje Deloitte na osnovu podataka za 18 zemalja srednje Evrope i Ukrajinu, ove godine se nalazi sedam domaćih kompanija što je povećanje za jednu firmu u odnosu na prethodnu godinu.

Najbolji plasman na 83. mestu, sa prošlogodišnjim prihodom od 1,86 milijardi evra, zauzela je Elektroprivreda Srbije (prošle godine na 88. mestu), dok se Naftna industrija Srbije (NIS) spustila sa 63. na 87. mesto (ostvareni prihod od 1,74 milijarde evra).

Na listi se nalaze i Telekom Srbija (prihod od 1,01 milijardu evra; 201. pozicija), Mercator-S (929,3 miliona evra, 222. pozicija), Srbijagas (648,5 miliona evra; 347. pozicija), Nelt (507 miliona evra, 462. pozicija), te Tarkett (506,7 miliona evra; 463. pozicija).

Na zasebnoj listi najvećih pedeset osiguravajući kompanija, Dunav osiguranje je zauzelo 45. mesto sa prošlogodišnjom premijom od 177,7 miliona evra, dok je Generali osiguranje 50. sa premijom od 154,3 miliona evra.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Moskva protiv novog zajma MMF-a Ukrajini
Next Skupština Bambija odobrila prinudni otkup akcija

You might also like

Kompanije 0 Comments

Germania Flug uvodi liniju između Ciriha i Niša od juna 2017. godine

Niški aerodrom Konstantin Veliki saopštio je da će od juna naredne godine avio-kompanija Germania Flug uspostaviti redovnu liniju između Ciriha i Niša .

Kompanije 0 Comments

Prodaje se imovina preduzeća Ribar iz Novog Kneževca

Preduzeće Ribar iz Novog Kneževca oglasilo je prodaju pokretne i nepokretne imovine u privatnoj svojini.

Najvažnije vesti 0 Comments

Deutsche banka iznosi radikalnu viziju budućnosti Amazonovog lanca snabdevanja

Analizirajući potencijale rastućeg lanca snabdevanja kompanije Amazon, analitičari Deutsche banke došli su do zanimljivog scenarija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply