NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

NIS na 87. mestu među srednjoevropskim kompanijama

Na listi 500 najvećih kompanija u srednjoj Evropi, koju tradicionalno objavljuje Deloitte na osnovu podataka za 18 zemalja srednje Evrope i Ukrajinu, ove godine se nalazi sedam domaćih kompanija što je povećanje za jednu firmu u odnosu na prethodnu godinu.

Najbolji plasman na 83. mestu, sa prošlogodišnjim prihodom od 1,86 milijardi evra, zauzela je Elektroprivreda Srbije (prošle godine na 88. mestu), dok se Naftna industrija Srbije (NIS) spustila sa 63. na 87. mesto (ostvareni prihod od 1,74 milijarde evra).

Na listi se nalaze i Telekom Srbija (prihod od 1,01 milijardu evra; 201. pozicija), Mercator-S (929,3 miliona evra, 222. pozicija), Srbijagas (648,5 miliona evra; 347. pozicija), Nelt (507 miliona evra, 462. pozicija), te Tarkett (506,7 miliona evra; 463. pozicija).

Na zasebnoj listi najvećih pedeset osiguravajući kompanija, Dunav osiguranje je zauzelo 45. mesto sa prošlogodišnjom premijom od 177,7 miliona evra, dok je Generali osiguranje 50. sa premijom od 154,3 miliona evra.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Moskva protiv novog zajma MMF-a Ukrajini
Next Skupština Bambija odobrila prinudni otkup akcija

You might also like

Kompanije 0 Comments

Kostić i Matijević ipak zainteresovani za PKB

Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe i Petar Matijević zainteresovani su za kupovinu Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB), piše Politika.

Kompanije 0 Comments

Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

Vlasnik najveće nemačke mesne industrije Tönnies posetio je Industriju mesa Matijević zbog potencijalne saradnje.

Nekretnine 0 Comments

Blackstone osnovao fond za ulaganje u nekretnine u Evropi

Investiciona kompanija Blackstone zatvorila je finansijsku konstrukciju za 7,8 milijardi evra “težak” fond koji će se koncentrisati na komercijalne nekretnine u Evropi, saznaje Reuters od upućenog izvora.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply