Porast stope nezaposlenosti u Kanadi na 7,0 odsto

Porast stope nezaposlenosti u Kanadi na 7,0 odsto

U avgustu je u Kanadi otvoreno 26.000 novih radnih mesta, dok je na sedam odsto skočila stopa nezaposlenosti.

“Porast nezaposlenosti se dogodio jer je više ljudi učestvovalo na tržištu rada”, navodi se u saopštenju kanadske statističke kancelarije, a prenosi agencija France presse.

Ekonomisti su predviđali otvaranje 25.000 novih radnih mesta i pad stope nezaposlenosti na 6,8 odsto sa 6,9 odsto iz jula.

Povećanje stope nezaposlenosti dolazi u teškim vremenima za kanadsku ekonomiju, koja je u drugom tromesečju pala po godišnjoj stopi od 1,6 odsto posle velikog smanjenja proizvodnje nafte prouzrokovanog šumskim požarima u naftom bogatoj pokrajini Alberta.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Parlamentarni izbori u Hrvatskoj:HDZ relativni pobednik
Next Inflacija u Srbiji porasla 1,7 odsto od početka godine

You might also like

Društvo

Bez saglasnosti Hrvatske za otvaranje poglavlja

Današnji sastanak radne grupe Evropske unije za proširenje završio se bez saglasnosti Hrvatske da Srbija otvori poglavlje 23, potvrdila je Tanjugu šefica pregovaračkog tima Srbije Tanja Miščević.

Društvo

Zaposlenost u EU na najvišem nivou

U Evropskoj uniji je u trećem tromesečju 2017. godine bilo zaposleno 72,3% stanovništva, što je najviša stopa zaposlenosti ikada zabeležena, saopštila je Evropska komisija.

Društvo

SAD pretekle Švajcarsku i postale najbogatija zemlja sveta

Švajcarska je zbačena sa trona najbogatije zemlje sveta. Pobedile su je Sjedinjene Američke Države, kako se navodi izveštaju u Global Wealth Report 2016., koji je predstavila osiguravajuća kuća Allianz.