Turska, Novi Zeland i Kanada sa najvećim rastom cena nekretnina u svetu

Turska, Novi Zeland i Kanada sa najvećim rastom cena nekretnina u svetu

Turska je svetski lider po rastu cena nekretna, ali je godišnja stopa rasta u drugom kvartalu 2016. godine pala sa 19 % odsto na 14 odsto, navodi se u izveštaju konsultantske kuće Knight Frank.

Pored Turske, usporavanje rasta cena zabeleženu je i u Švedskoj, sa 13%, na 9 odsto.

Novi Zeland je na drugom mestu, sa godišnjim rastom cena nekretnina 11,2 odsto, dok je Kanada na trećem mestu sa rastom 10 odsto.

Kako se navodi u izveštaju, ključna azijska tržišta, Hong Kong, Tajvan i Singapur zauzimaju tri od poslednjih pet mesta na listi. Razlog tome su mere vlasti u cilju “hlađenja” tržišta nekretnina, usporen ekonomski rast i jači dolar koji obuzdavaju prodajne cene.

Brazil je u drugom kvartalu 2016. godine zabeležio pad cena nekretnina od 0,7 % u odnosu na isti period prošle godine.

Prosečan rast cena kuća u Kini iznosio je 5.9 odsto na godišnjem nivou, ali se razlika u cenama između pet gradova (Peking, Guangdžou, Sania, Šangaj, Šenžen) i ostalih gradova povećava.

U fokusu investitora u narednom periodu biće tržište u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama, tržištima koja su u zabeležila rast cena 5,2% odnosno 5,1 odsto.

“Predsednički izbori u SAD i pregovori o izlasku Velike Britanije iz EU će na kraju, kratkoročno i u srednjem roku, odrediti poverenje vlasnika imovine i protok kapitala diljem sveta”, navodi se u izveštaju.

Knight Frank indeks cena nekretnina - 2. kvartal 2016

Knight Frank indeks cena nekretnina – 2. kvartal 2016

Gdeinvestirati.com
Previous Deutsche Bank predviđa sporiji globalni ekonomski rast, rasprodaja na tržištu dužničkim hartijama
Next Policijska akcija "Cunami": Hapšenja u više gradova Srbije

You might also like

Nekretnine 0 Comments

Prodaje se parcela u naselju Braće Jerković

Beogradsko naselje Braće Jerković 2 moglo bi da dobije nove objete za sport i rekreaciju, pošto je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspisala oglas za prodaju parcele površine

Nekretnine 1Comments

Poslovni prostor “Beograđanke” godinama stoji poluprazan

Grad nudi u zakup 317 različitih poslovnih objekata kojima gazduje, a cene rentiranja mnogobrojnih, uglavnom praznih lokala koji se nalaze na javnom konkursu skoro čitavu deceniju kreću se od 395

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Cene nekretnina u Hrvatskoj: Najtraženiji Zagreb, najskuplji Dubrovnik i Opatija

Najniže cene nekretnina u Hrvatskoj su u Sisku, Bjelovaru i Slavonskom Brodu, dok su najskuplje nekretnine standardno u Dubrovniku, Opatiji i Splitu, podaci su portala za nekretnine Crozilla.com.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply