Francuska smanjuje porez na dohodak

Francuska smanjuje porez na dohodak

Danas je francuska vlada predstavila planove za smanjenje poreza domaćinstvima i kompanijama u sklopu budžeta za 2017. godinu.

Francuski ministar finansija Michel Sapin je izjavio da će porez na dohodak biti smanjen za 20 odsto za srednju klasu, dok će poreska stopa za mala i srednja preduzeća biti smanjena na 28 odsto, što je pad u odnosu na aktuelnu stopu od 33 odsto, prenosi agencija France presse.

Uprkos rezanju poreza, Francuska će, kako je istakao, ispoštovati obaveze prema Briselu o smanjenju budžetskog deficita na 2,7 odsto bruto domaćeg proizvoda u 2017. godini.

“Dali smo to obećanje parlamentu i evropskim vlastima i to ćemo ispuniti”, izjavio je Sapin.

Porez na dohodak će biti snižen za milijardu evra u sklopu budžeta za 2017. godine, čime će ukupni rezovi poreza na dohodak od 2014. godine dostići šest milijardi evra, saopštilo je danas francusko ministarstvo finansija.

Korist od smanjenja poreza, koje će uslediti pre predsedničkih izbora u aprilu, osetiće više od pet miliona domaćinstava, koja će, kako se navodi u saopštenju, imati prosečnu uštedu od skoro 200 evra, javlja agencija Reuters, dodajući da u vladi nisu precizirali kako će finansirati smanjenje poreza.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze: Izveštaji o nuklearnoj probi spustila berze
Next Evropske berze pod pritiskom nuklearne probe Severne Koreje

You might also like

Makroekonomija 1Comments

Srbija među najuspešnijim zemljama u korišćenju IPA fondova

Srbija je po iskorišćenosti sredstava iz IPA fondova među najuspešnijim zemljama koje su u procesu evropskih integracija.

Društvo 0 Comments

Broj otvorenih radnih mesta proizašlih iz direktnih stranih investicija u Srbiji porastao 54 odsto

Srbija je šesta zemlja u Evropi po broju novootvorenih radnih mesta proizašlih iz direktnih stranih investicija (SDI) u 2016. godini, saopštila je danas revizorsko – konsultantska kompanija “Ernst & Young”.

Tema dana 0 Comments

NBS zadržala referentnu kamatnu stopu na 3,5 odsto

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je da referentna kamatna stopa ostane 3,5 odsto, saopštila je NBS.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply