Srbija: Da li će doći do povećanja cene vode?

Srbija: Da li će doći do povećanja cene vode?

Povećanje cene vode o kome govori Svetska banka nije realno i voda mora da ostane socijalna kategorija, kaže predsednik Tomislav Nikolić.

Prethodno su predstavnici Svetske banke u Srbiji saopštili da dugoročno voda mora poskupeti kako bi se obezbedio novac za ulaganja u infrastrukturu i u prečišćavanje otpadnih voda.

Najbolja od svih stvari na svetu, kako su stari Grci opisivali vodu, u modernoj Srbiji je do sada bila i jedna od najjeftinijih stvari. Sa cenom od 50 do 100 dinara za kubni metar pijaće vode, Srbija ima znatno nižu prosečnu cenu od zemalja Evropske unije, pa su se u okolini Beograda namnožili bazeni. Međutim, Svetska banka kaže da to neće moći tako. Njene studije pokazuju da se voda u Srbiji rasipa i da cena mora u dogledno vreme da se izjednači sa evropskim prosekom, znači da se povisi za 100, negde čak i 200 odsto.

Zašto bi voda u Srbiji poskupela, ako Srbija ima vode u izobilju? Međutim, pomoćnik ministra Aleksandar Vesić kaže da je problem u onima koji troše previše vode i u tome što Srbija ne upravlja otpadnim vodama. Međutim, vlada neće slušati Svetsku banku.

Pitanje povećanja cene vode u Srbiji ostaje otvoreno.

Izvor: B92
Previous Evropske berze: Mirno trgovanje u očekivanju odluka ECB-a
Next Zagreb dobija najveći regionalni preduzetnički centar

You might also like

Društvo 0 Comments

Vulin: U Fond PIO uplaćeno 2 odsto više od planiranog

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je juče u Jagodini da je u ovoj godini, zaključno sa 11. avgustom, u Fond Penzijsko invalidskog osiguranja (PIO)

Lifestyle 0 Comments

Ovo su 3 najskuplje reči na internetu

Iako pojedinačno ne vrede mnogo, kada se iskombinuju, ove 3 reči vrede preko 500 dolara.

Društvo 0 Comments

SAD: Korisnici odbacuju kućni internet zbog mobilnog

US Census Bureau je sproveo studiju u kojoj pokazuje da sve više američkih domaćinstava počinje da koristi usluge mobilnog interneta kao njihovog jedinog načina za povezivanje na internet.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply