Srbija: Da li će doći do povećanja cene vode?

Srbija: Da li će doći do povećanja cene vode?

Povećanje cene vode o kome govori Svetska banka nije realno i voda mora da ostane socijalna kategorija, kaže predsednik Tomislav Nikolić.

Prethodno su predstavnici Svetske banke u Srbiji saopštili da dugoročno voda mora poskupeti kako bi se obezbedio novac za ulaganja u infrastrukturu i u prečišćavanje otpadnih voda.

Najbolja od svih stvari na svetu, kako su stari Grci opisivali vodu, u modernoj Srbiji je do sada bila i jedna od najjeftinijih stvari. Sa cenom od 50 do 100 dinara za kubni metar pijaće vode, Srbija ima znatno nižu prosečnu cenu od zemalja Evropske unije, pa su se u okolini Beograda namnožili bazeni. Međutim, Svetska banka kaže da to neće moći tako. Njene studije pokazuju da se voda u Srbiji rasipa i da cena mora u dogledno vreme da se izjednači sa evropskim prosekom, znači da se povisi za 100, negde čak i 200 odsto.

Zašto bi voda u Srbiji poskupela, ako Srbija ima vode u izobilju? Međutim, pomoćnik ministra Aleksandar Vesić kaže da je problem u onima koji troše previše vode i u tome što Srbija ne upravlja otpadnim vodama. Međutim, vlada neće slušati Svetsku banku.

Pitanje povećanja cene vode u Srbiji ostaje otvoreno.

Izvor: B92
Previous Evropske berze: Mirno trgovanje u očekivanju odluka ECB-a
Next Zagreb dobija najveći regionalni preduzetnički centar

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

APR: Lista loših direktora dostupna javnosti

Od danas će na sajtu APR biti dostupna lista loših direktora koji su svojim poslovanjem uništili preduzeća, prevarili partnere ili zaposlene.

Tema dana 0 Comments

Francuska: Novi teroristički napad u Parizu, indetifikovan počinilac

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je jedan policajac ubijen, a dvojica teško ranjena u pucnjavi koja se dogodila na Jelisejskim poljima u Parizu.

Društvo 0 Comments

Danas isplata redovne novčane naknade nezaposlenima

Nacionalna služba za zapošljavanje je saopštila da će danas, preko Poštanske štedionice, nezaposlenim licima isplatiti redovnu novčanu naknadu za mart 2018. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply