Poslodavci poslali Vladi Srbije inicijativu za rasterećenje biznisa

Poslodavci poslali Vladi Srbije inicijativu za rasterećenje biznisa

Vladi Srbije je od strane Unije poslodavaca Srbije (UPS) dostavljena inicijativa za finansijsko rasterećenje privrede i popravljanje uslova poslovanja.

UPS smatra da je izuzetno važno popraviti uslove poslovanja u našoj zemlji kako bi preduzeća mogla da opstanu i budu konkurentna na tržištu i nakon završetka godine preduzetništva.

Ta organizacija podseća da je u Srbiji ova godina proglašena Godinom preduzetništva koju prati niz konkursa za povoljne kredite koji treba da omoguće proizvođačima da pod povoljnijim uslovima nabave novije mašine i plasiraju svoje proizvode na tržište EU.

Poslovni ambijent u Srbiji karakteriše pravna nesigurnost, veliki broj parafiskalnih nameta, visoki troškovi, ali i veliki broj nezaposlenih.

Poslodavci, kako piše u saopštenju UPS-a, insistiraju na ukidanju svih parafiskalnih nameta za koje se ne dobija nikakva usluga i na poštovanju Zakona o komunalnim uslugama.

foto: pfpinc.ca

foto: pfpinc.ca

“Naime, samo dve opštine u Srbiji poštuju ovaj zakon i naplaćuju komunalne usluge po istoj ceni privredi i domaćinstvima, dok ostale privredi naplaćuju ove usluge i tri puta više nego domaćinstvima”, navedeno je.

U Inicijativi za finansijsko rasterećenje privrede UPS se založio za povećanje neoporezivog iznosa zarada kao i progresivan način oporezivanja zarada uz smanjenje poreske stope i doprinosa na najniže zarade.

“Smanjenje opterećenja niskih zarada u radno intenzivnim granama kao što su tekstilna i metalna industrija direktno bi uticalo na povećanje konkurentnosti, povećanje zarada zaposlenih, novo zapošljavanje i povećanje izvoza”, navedeno je.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Oglašavanje na YouTube-u efektnije od TV reklama
Next ECB odlučila da ne menja sadašnju monetarnu politiku

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

NBS upozorava: Plaćenje preko interneta na tuđe ime je protivzakonito

Narodna banka Srbije poslala je dopis bankama da obaveste klijente da plaćanje bilo kojih računa preko interneta koji su na tuđe ime nije više dozvoljeno.

Bloomberg: Za evro bi ova godina mogla biti najbolja u deceniji

Ispostavilo se da bi ova godina, za koju su mnogi pretpostavljali da će dovesti do propasti evra, mogla biti najbolja u deset godina, piše Bloomberg.

Svetske berze 0 Comments

Bitcoin: Sjaj i beda u istom danu

Digitalna valuta bitcoin, koja je ovih dana dostigla vrhunac vrednosti, završila je trgovački dan spektakularnim padom od 20 odsto zbog drastičnog skoka juana što je dodatni dokaz intrigantnog indirektnog odnosa

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply