Beogradska berza: Nastavljen pozitivan niz, Metalac najprometniji, uz pad cene 1,5 odsto

Beogradska berza: Nastavljen pozitivan niz, Metalac najprometniji, uz pad cene 1,5 odsto

Treći dan zaredom nastavljen je lagani oporavak beogradskog tržišta akcija, pri čemu je ukupna realizacija u trgovanju iznosila 11,8 miliona RSD (95,5 hiljada EUR).

Indeks najlikvidnijih akcija, Belex15, porastao je 0,3% na 639 poena.

Gornjomilanovački Metalac (MTLC) bio je najprometniji, sa ukupnom realizacijom od 2,8 miliona RSD po prosečnoj ceni od 1.401 RSD, što predstavlja pad od 1,5% u odnosu na prethodno trgovanje.

Akcije Naftne industrije Srbije (NIIS) ojačale su 1,3% na 605 RSD, uz trgovanje vredno 2,8 miliona RSD. Akcije NIS-a kretale su se u toku trgovačkog dana u rasponu 584-610 RSD, a na kraju trgovanja ostalo je nezadovoljene tražnje na nivou od 600 RSD.

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) u porastu je već šesti uzastopni dan, okončavši danas trgovanje u plusu 0,8% na 1.116 RSD uz ostvareni promet od 1,5 miliona RSD. Kompanija je objavila da je u prvih osam meseci ove godine broj putnika dosegao 3,29 miliona što je skoro nepromenjeno u odnosu na 3,27 miliona godinu dana ranije, dok je u istom periodu broj aviooperacija smanjen za 2% a kargo promet uvećan za 17%.

Komercijalna banka (KMBN) neznatno je ojačala na 1.500 RSD uz realizaciju od 1,5 milion RSD, dok je Alfa plam iz Vranja (ALFA) blago porasla za pola procenta na 31.943 RSD uz promet od 0,2 miliona RSD.

Impol Seval (IMPL) beleži blagi pad od 0,4% na 2.200 RSD uz trgovanje od 0,3 miliona RSD, dok je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) oslabio 0,4% na 1.245 RSD uz neveliku realizaciju.

Držvane dužničke hartije danas nisu zabeležile realizaciju.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous ECB odlučila da ne menja sadašnju monetarnu politiku
Next Komercijalna planira kupovinu stranih banaka

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Investitori oprezni zbog Irme

Na Wall Streetu je u petak S&P 500 indeks blago pao jer su ulagači bili oprezni zbog približavanja uragana Irma Floridi, a zbog pada cena akcija tehnoloških kompanija, pod pritiskom se

Najvažnije vesti 0 Comments

Beogradska berza: Halkbank najprometniji, blagi rast Belexa u avgustu

Domaće tržište akcija nastavilo je lagani uzlazni trend tokom avgusta, dok je ukupan promet iznosio 5,3 milijarde RSD (44,4 miliona EUR).

Berza 0 Comments

Evropske berze: Ulagači oprezni na kraju burne nedelje

Na evropskim berzama u petak ujutro većina indeksa blago je porasla, zahvaljujući rastu cena akcija u finansijskom sektoru nakon dobrih poslovnih rezultata Allianza.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply