Užice: Počeo popis nekretnina

Užice: Počeo popis nekretnina

Šef projekta u organizaciji GIZ Aleksander Grunauer najavio je danas da je Užice trinaesti grad u Srbiji koji je počeo da popisuje nekretnine i upoređuje realno stanje na terenu sa evidencijama lokalne poreske uprave.

On je dodao da će u još 10 gradova početi drugi krug popisa.

“Na terenu će u naredna tri meseca biti 10 popisivača, koji će proveravati i upisivati kakvo je realno stanje nekretnina, kao i koliko svaki objekat ima kvadrata”, rekao je Grunauer Tanjugu dodajući da će GIZ u to uložiti 9.000 evra.

Osim Užica još 10 gradova u Srbiji počelo je sa drugim krugom popisa nekretnina – Negotin, Veliko Gradište, Sokobanja, Zaječar, Golubac, Majdanpek, Knjaževac, Požarevac, Mionica i Varvarin.

Foto:www.srpskacafe.com

Foto:www.srpskacafe.com

U tim gradovima i opštinama sada će biti popisivani objekti koji nisu bili obuhvaćeni u prvom krugu, kontrolisaće se podnete prijave iz pozivnih pisama, ali i usaglašavati poreske prijave sa zahtevima za legalizaciju objekata.

“I u ovim opštinama popisivači će raditi tri meseca, a GIZ će, sve ukupno, uložiti nešto više od 50.000 evra”, kaže Grunauer.

Na evidenciji poreznika, nakon sprovođenja projekta nemačkog GIZ-a u devet opština, sada ima još 18.000 nekretnina.

Grunauer je podsetio da je, kada je GIZ ušao u ovaj projekat, praktično svaka peta kuća u Srbiji bila van evidenciji.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Lego obeshrabruje potrošače da kupuju njihove proizvode
Next Niš: Više od 1.700 građana zatražilo isključenje sa toplovodne meže

You might also like

Rezidencijalne nekretnine 0 Comments

Agenciji pola kirije za iznajmljivanje stanova?

Iznajmljivanje željene stana ili kuće može se pretvoriti u pravu noćnu moru ukoliko ne pokucate na prava vrata. 

Komercijalne nekretnine 0 Comments

Otvoren poslovni kompleks Sirius Offices u Beogradu

Erste Grupa je zvanično u Beogradu otvorila poslovni kompleks Sirius Offices, koji je spreman za svoje prve korisnike.  

Nekretnine 0 Comments

Cene nekretnine u Republici Srpskoj miruju: Prijedor najjeftiniji, Trebinje najskuplje

Najjeftiniji krov nad glavom u Republici Srpskoj trenutno se može obezbediti u Prijedoru, dok će najviše novca za nekretninu morati da izdvoje oni koji žele da kupe u Trebinju.

1 Comment

  1. Aleksandra
    September 10, 16:26 Reply
    Cestitke za pocetak. Primecuje se da su manji gradovi logicno azurniji. Sta je sa Novim Sadom?Koliko vremena treba da se tu uvede red i popis izvedenog stanja.?Predugo traje i sve mi je nekako nedovrseno.Donosenje zakona o zakonjenju i primena istog zasada nema zeljeni tempo.Znaci ni ishod.Svrha je da ima i vlast i gradjani korist. Da li je tako? Da li postoji nacin da se brze radi i dodje do rezultata.? Mozda da se zaposle pod ugovorom dok to traje strucni ljudi? Bilo bi brze i efikasnije. Samo opet je izgleda novac u pitanju? Ko to treba da izdvoji?Znamo lokalne samouprave a one se i pune od poreza gradjana. Dakle,molim Vas da li to moze brze i bolje da se sprovede u interesu sviju nas ?

Leave a Reply