Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana 2. septembra, usvojila je sve tačke dnevnog reda, uključujući i odluku o isplati dividende.

Neraspoređena dobit ove banke u visini od 3,38 milijardi dinara (27,5 miliona evra) rasporediće se na sledeći način: vlasnicima prioritetnih kumulativnih akcija 141,5 miliona dinara (125,5 dinara po akciji), vlasnicima prioritetnih konvertibilnih akcija 5,1 milion dinara (125,5 dinara po akciji) i vlasnicima običnih akcija 3,2 milijarde dinara (390 dinara po akciji) u bruto iznosu. Kao dan dividende je utvrđen dan skupštine, 2. septembar, dok je isplata počela već juče, 6. septembra.

Kao što je već poznato, AIK je početkom januara ove godine akcionarima takođe isplatio dividendu u bruto iznosu od 25,7 miliona evra.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Wall Street: Nasdaq na rekordnom nivou
Next Azijske berze: Akcije na najvišim nivoima

You might also like

Transport 1Comments

Albanija osniva svoju aviokompaniju, prvi letovi 2018.

Air Albania, novi albanski nacionalni avioprevoznik koji treba da počne sa radom 2018. godine uz podršku Turkish Airlinesa, planira da u početku uspostavi linije iz Tirane ka nekoliko gradova u

Makroekonomija 0 Comments

Dušan Vujović: Nema elemenata recesije

Ministar finansija Dušan Vujović je izjavio da u srpskoj privredi nema elemenata recesije, kako prenose pojedini mediji, ističući da će privredni rast naredne godine biti između 3,5 i 4 odsto.

Industrija 0 Comments

EU blizu izricanja rekordne kazne

Zbog kartelskog udruživanje šest vodećih evropskih proizvođača kamiona moglo bi da se suoči sa najvećom kaznom koju je ikada izrekla Evropska unija.

2 Comments

  1. Stojko
    September 07, 10:13 Reply
    Kojim akcionarima kad je izvršen prinudni otkup?
  2. ns ja
    September 08, 08:48 Reply
    Ha, ha, a kojim akcionarima majke ti?? Miodragima Kostićima?? Pa naravno da može i pošteno da se isplaćuje dividenda i da se ona realno prikazuje, ali tek kada čika to sve sebi prinudno otkupi, a za građane akcionare IČ dividenda u Srbiji bato!!

Leave a Reply