Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Skupština AIK-a odobrila novu dividendu

Vanredna skupština akcionara AIK banke, održana 2. septembra, usvojila je sve tačke dnevnog reda, uključujući i odluku o isplati dividende.

Neraspoređena dobit ove banke u visini od 3,38 milijardi dinara (27,5 miliona evra) rasporediće se na sledeći način: vlasnicima prioritetnih kumulativnih akcija 141,5 miliona dinara (125,5 dinara po akciji), vlasnicima prioritetnih konvertibilnih akcija 5,1 milion dinara (125,5 dinara po akciji) i vlasnicima običnih akcija 3,2 milijarde dinara (390 dinara po akciji) u bruto iznosu. Kao dan dividende je utvrđen dan skupštine, 2. septembar, dok je isplata počela već juče, 6. septembra.

Kao što je već poznato, AIK je početkom januara ove godine akcionarima takođe isplatio dividendu u bruto iznosu od 25,7 miliona evra.

Izvor: Wisebroker.rs
Previous Wall Street: Nasdaq na rekordnom nivou
Next Azijske berze: Akcije na najvišim nivoima

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Nova nacionalna Carinska tarifa kreće od 1. januara 2017. godine

Nova Carinska tarifa koja će se u Srbiji početi primenjivati od 1. januara 2017. godine, Uredbom Vlade Srbije je usklađena sa standardima Svetske carinske organizacije i Evropske unije, saopštila je

Industrija 0 Comments

Kina uvela antidamping namete na uvoz čelika iz EU, Južne Koreje i Japana

Kina je uvela antidamping namete na uvoz čelika iz Evropske unije, Južne Koreje i Japana, saopštilo je u nedelju kinesko Ministarstvo trgovine.

Facebook ulaže milijardu dolara u originalni video sadržaj

Već duže vreme je poznata namera Facebooka da postane zastupljeniji na tržištu video sadržaja, zato i ne čudi najnovija odluka o znatnom finansijskom ulaganju na takav sadržaj, a čije detalje

2 Comments

  1. Stojko
    September 07, 10:13 Reply
    Kojim akcionarima kad je izvršen prinudni otkup?
  2. ns ja
    September 08, 08:48 Reply
    Ha, ha, a kojim akcionarima majke ti?? Miodragima Kostićima?? Pa naravno da može i pošteno da se isplaćuje dividenda i da se ona realno prikazuje, ali tek kada čika to sve sebi prinudno otkupi, a za građane akcionare IČ dividenda u Srbiji bato!!

Leave a Reply