Niš:  Više od 1.700 građana zatražilo isključenje sa toplovodne meže

Niš: Više od 1.700 građana zatražilo isključenje sa toplovodne meže

Niška Gradska toplana od početka godine dobila je nešto više od 1.700 zahteva korisnika za isključenje sa toplovodne meže, izjavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Zoran Stojanović.

On je agenciji Beta rekao da će radnici Toplane stići do početka grejne sezone, 15. oktobra, da isključe sve korisnike koji su podneli zahtev.

“Oko 12 korisnika dnevno isključimo, a ostalo nam je da sa mreže privremeno isključimo još oko 260 korisnika”, rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, proteklih meseci 84 korisnika daljinskog grejanja predomislila su se i odustala od isključenja, a 44 korisnika su se nakon isključenja ponovo priključila na mrežu.

Predsednik Udruženja predsednika Skupštine stanara Saša Kostić rekao je za Betu da su građani sada zadovoljni rokom u kojem “Toplana” odgovara na njihove zahteve za isključenje.

“Ubrzali su isključenja kako se približava početak grejne sezone, a ranije nam se veliki broj građana žalio da predugo čekaju da budu isključeni sa mreže”, istakao je Kostić.

Broj zahteva za isključenje sa sistema daljinskog grejanja u Nišu bitno je porastao prošle godine nakon što je grejanje poskupelo, i za stan prosečne veličine dostiglo čak 15.000 dinara.

Upornim protestima, Udruženje predsednika skupštine stanara uspelo je da izdejstvuje nižu cenu grejanja, kao i da korisnici daljinskog grejanja mogu da budu isključeni sa mreže bez kompikovane sudske procedure i bez plaćanja troškova isključenja.

Na sistem daljinskog grejanja pošle grejne sezone u Nišu bilo je priključeno oko 30.000 kuća, stanova i poslovnih objekata.

Izvor:Beta
Previous Užice: Počeo popis nekretnina
Next Privredni rast Australije raste 25 godina neprekidno

You might also like

Društvo 0 Comments

BusPlus: Plaćanje karte u GSP i prislanjanjem Mastercarda

Kompanija Bus Plus saopštila je da će građani do kraja godine javni gradski prevoz moći da plaćaju i putem platnih kartica, zahvaljujući Mastercard beskontaktnoj platnoj tehnologiji, prislanjanjem same kartice na

Društvo 1Comments

Nikolić imenovao pet sudija Ustavnog suda Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao je pet sudija Ustavnog suda sa liste od 10 kandidata koju je utvrdila Skupština Srbije, objavljeno je u poslednjem “Službenom glasniku”.

Društvo 0 Comments

Elon Musk: Svi koji ostanu bez posla dobijaće platu

Inovatori samovozećih automobila mnogo pričaju o tome koliko ljudskih radnih mesta će biti ugašeno, ali retko i šta će biti sa tolikim brojem nezaposlenih.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply