Niš:  Više od 1.700 građana zatražilo isključenje sa toplovodne meže

Niš: Više od 1.700 građana zatražilo isključenje sa toplovodne meže

Niška Gradska toplana od početka godine dobila je nešto više od 1.700 zahteva korisnika za isključenje sa toplovodne meže, izjavio je danas v.d. direktora tog preduzeća Zoran Stojanović.

On je agenciji Beta rekao da će radnici Toplane stići do početka grejne sezone, 15. oktobra, da isključe sve korisnike koji su podneli zahtev.

“Oko 12 korisnika dnevno isključimo, a ostalo nam je da sa mreže privremeno isključimo još oko 260 korisnika”, rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, proteklih meseci 84 korisnika daljinskog grejanja predomislila su se i odustala od isključenja, a 44 korisnika su se nakon isključenja ponovo priključila na mrežu.

Predsednik Udruženja predsednika Skupštine stanara Saša Kostić rekao je za Betu da su građani sada zadovoljni rokom u kojem “Toplana” odgovara na njihove zahteve za isključenje.

“Ubrzali su isključenja kako se približava početak grejne sezone, a ranije nam se veliki broj građana žalio da predugo čekaju da budu isključeni sa mreže”, istakao je Kostić.

Broj zahteva za isključenje sa sistema daljinskog grejanja u Nišu bitno je porastao prošle godine nakon što je grejanje poskupelo, i za stan prosečne veličine dostiglo čak 15.000 dinara.

Upornim protestima, Udruženje predsednika skupštine stanara uspelo je da izdejstvuje nižu cenu grejanja, kao i da korisnici daljinskog grejanja mogu da budu isključeni sa mreže bez kompikovane sudske procedure i bez plaćanja troškova isključenja.

Na sistem daljinskog grejanja pošle grejne sezone u Nišu bilo je priključeno oko 30.000 kuća, stanova i poslovnih objekata.

Izvor:Beta
Previous Užice: Počeo popis nekretnina
Next Privredni rast Australije raste 25 godina neprekidno

You might also like

Društvo 0 Comments

Švedska – zemlja sa najboljom reputacijom na svetu

Iako su finansijska stabilnost i geografska veličina uvek uticale na reputaciju jedne zemlje u svetu, ove godine su zapravo karakteristike kao što su prelepi pejzaži, prijateljski nastrojeni građani i nivo

Politika 0 Comments

Beograd i Priština postigli dogovor o sprovođenju Sporazuma o pravosuđu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da su delegacije Beograda i Prištine večeras u Briselu, uz posredovanje EU, postigle dogovor o sprovođenju Sporazuma o pravosuđu iz

Društvo 0 Comments

UN traži od Turske da se omogući nezavisnim posmatračima da posete uhapšene nakon neuspelog puča

Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Rad al Husein pozvao je vlasti u da se pridržavaju vladavine zakona u odgovoru na neuspeli pokušaj puča u Turskoj.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply