Trka za Galeniku: Odustaju Indijci, ostaju samo Rusi

Trka za Galeniku: Odustaju Indijci, ostaju samo Rusi

Iz trke za kupovinu “Galenike” najverovatnije će ispasti i indijska kompanija “Cadila Pharmaceuticals”. 

Nakon što je iz igre za kupovinu ove zemunske fabrike zbog proceduralnih razloga ispala brazilska kompanija “EMS”, van terena bi iz istih razloga vrlo lako mogli da ostanu i Indijci. Tako bi u trci za kupovinu 25 odsto “Galenike” ostao samo britansko-ruski konzorcijum “Frontier” i “Petrovax Pharma”, čijem je dolasku u “Galeniku” posredovao srpski biznismen Toplica Spasojević.

foto: srbijadanas.com

foto: srbijadanas.com

Prema nezvaničnim saznanjima, privatizacioni savetnik “Galenike” napravio je izveštaj koji će uskoro proslediti Komisiji za sprovođenje procedure za izbor strateškog partnera.

“Na osnovu izveštaja komisija će bodovati ponude, ali sudeći po tome da bi zbog nepravilnosti dela dokumentacije iz igre mogli da ispadnu i Indijci, bodovaće se samo ponuda konzorcijuma. Konačnu odluku o prodaji “Galenike” odlučiće Vlada”, kaže sagovornik “Blica”.

Za 25 odsto kapitala “Galenike” konzorcijum nudi oko sedam miliona evra, koliki je i minimalni zahtev države kao većinskog vlasnika ove fabrike. Oni su spremni da u “Galeniku” investiraju između 30 i 40 miliona evra. U ponudi navode i da “Galeniku” vide sa 700 zaposlenih, umesto trenutno 1.400 ljudi.

“Smanjenjem broja radnika oni u startu žele da stabilizuju firmu, ali bi sa ulaganjima u širenje proizvodnje novu tehnologiju i zaštitu životne sredine zapošljavali nove ljude i povećavali zarade. Spremni su i da odmah nakon potpisivanja ugovora o strateškom partnerstvu sa “Galenikom” isplate sve dogovorene obaveze, uključujući i 70 miliona evra dugova”, kaže izvor.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Amerikanac David Scwendiman postavljen za glavnog tužioca za ratne zločine na Kosovu
Next Privreda Grčke beleži skroman rast u kvartalu april-jun 2015.

You might also like

Saobraćaj 0 Comments

Miodrag Kostić kupio trećinu Aerodroma Portorož

Vlasnik „MK grupe“ Miodrag Kostić kupio je 30,45 odsto Aerodroma Portorož u Sloveniji, a zainteresovan je i za preostali deo.

Tema dana 0 Comments

Otvoren pogon belgijske kompanije za roletne u Zrenjaninu

Proizvodni pogon belgijske kompanije Talent 4 Blinds (T4B), koja se bavi proizvodnjom roletni i dekoracije za prozore otvoren je u Zrenjaninu.

Kompanije 0 Comments

Uber odlazi i iz Italije

U poslednje vreme problemi prate Uber na svim meridijanima. Sud u Rimu je upravo zabranio ovaj servis u čitavoj Italiji zbog doprinosa “nelojalnoj konkurenciji” sa kojom se suočila lokalna taksi industrija.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply