Microsoft dobio podršku od kompanija Amazon, Apple i Alphabet u borbi protiv vlasti

Microsoft dobio podršku od kompanija Amazon, Apple i Alphabet u borbi protiv vlasti

Microsoft je dobio značajnu podršku za rušenje američkog zakona koji kompanijama zabranjuje da svoje korisnike obaveste da su od vlasti primili zahtev za njihovim podacima, piše Reuters.

Na sada već podužem popisu kompanija i organizacija koje su podržale Microsoft nalaze se, između ostalih, i Alphabet (Google), Apple, Amazon, Washington Post, Fox News, organizacija Electronic Frontier Foundation, Američka trgovinska komora i tamošnje Nacionalno udruženje proizvođača.

Microsoft nastoji ukinuti spomenuti zakon još od aprila ove godine, kada je kompanija pokrenula postupak na sudu u Sijetlu.

Izvor: Agencije
Previous Putin u Uzbekistanu da oda poštu Karimovu - (i odredi novog predsednika države?)
Next Evropske berze - Intraday: Mali skok berzi

You might also like

Najvažnije vesti

Gaming industrija u 2016. godini zaradila više od 90 milijardi dolara

Odavno je poznato da gaming industrija može da se izjednači sa mašinom za pravljenje novca, a prema podacima sajta SuperData Research to je potvrđeno i za ovu godinu.

Kompanije

Indijska firma će za samo šest evra prodavati svoj smartfon

U Indiju se jednom kvartalu proda više od 25.000.000 mobilnih telefona, čime spada u najveće svetsko tržište pametnih telefona na svetu.

Industrija

FAP od države dobio investiciona sredstva

Generalni direktor Ranko Vuković izjavio je za Glas zapadne Srbije da je prvi put nakon više od dve decenije Vlada Srbije opredelila je novac za FAP, a reč je o 2,5