Uber dobija konkurenciju u Google-u

Uber dobija konkurenciju u Google-u

Kompanija Google pokušava uvede taksi uslugu dostupnu putem aplikacije Waze, čime bi postala konkurencija Uberu.

Tehnološki gigant testira uslugu oko svog sedišta u Kaliforniji. Ciljna grupa kompanije je trenutno grupa od 25.000 radnika nekoliko velikih kompanija u ovom području uključujući ljude iz Adobea, Wal-Marta i naravno Googlea.

Postoji razlika između usluga koje nudi Google u odnosu na Uber i Lyft. Waze ima za cilj da poveže ljude s vozačima koji već idu u istom pravcu, dok Uber i Lyft predstavljaju taksi usluge na zahtev. Vožnja košta 54 centa za 1,6 pređenih kilometara, što je jeftinije u odnosu na rivale.

Važno je da Google trenutno naplaćuje svoju uslugu. Kompanija planira da proširi program na celi San Francisko ove jeseni.

Izvor: Agencije
Previous Samit G20: Na dnevnom redu oporavak svetske privrede , međunarodni terorizam, rat u Siriji
Next Manji skok inflacije usled poskupljenja struje

You might also like

Kompanije

Telekom Srbija smanjuje dividendu

Nadzorni odbor državne telekomunikacione kompanije, Telekom Srbija, sazvao je redovnu skupštini akcionara za 28. jun, dok je kao dan akcionara utvrđen 18. jun tekuće godine.

Najvažnije vesti

Letnji meseci doneli beogradskom aerodromu blagi rast putnika

Broj putnika na Aerodromu ”Nikola Tesla” (AERO) u prvih osam meseci tekuće godine dosegao je 3,29 miliona što je gotovo nepromenjeno u odnosu na 3,27 miliona godinu dana ranije, pokazuje

Kompanije

Nemački lanci Aldi i Lidl u pohodu na američko tržište

Nemački trgovinski lanac Aldi objavio je u nedelju da namerava da uloži 3,4 milijarde dolara u širenje na američkom tržištu, što uključuje povećanje broja trgovina na 2.500 do 2022. godine.